Check jouw risico op huidkanker

Download het gratis e-book voor handige tips

 

Download het gratis e-book, met tips om jezelf te controleren:

 

Gezond oud worden begint nu, niet later. Er zijn veel dingen die je zelf kunt doen om je gezondheid te behouden, te verbeteren en om aandoeningen te voorkomen. Veel van deze voorzorgsmaatregelen zijn bekend. Gelukkig maar, want het nastreven hiervan kan ons kostbare lichaam een hoop narigheid besparen.

Maar er zijn ook aandoeningen en zelfs ernstige ziektes die we door aandachtig naar ons lichaam te luisteren en te kijken op tijd de kop in kunnen drukken. Zo blijft bijvoorbeeld het aantal mensen met huidkanker jaarlijks stijgen, terwijl dit niet nodig hoeft te zijn. In 2015 werd nog bij bijna 6.000 mensen een melanoom vastgesteld. En dit terwijl een check op melanomen mogelijk is met het blote oog en gewoon door onszelf kan worden uitgevoerd. Je moet alleen weten waar en hoe je moet kijken.

Waar moet je zoeken?

Zeker 1 op de 5 Nederlanders heeft moeite met het controleren van hun eigen huid. Soms omdat niet alle plekjes zichtbaar zijn, soms omdat men niet weet wanneer er van een afwijking gesproken wordt. En als een moedervlek asymmetrisch is, of een andere kleur heeft, is deze dan gelijk gevaarlijk? Het op tijd herkennen van een melanoom is van levensbelang. Want bij vroegtijdige herkenning kan de melanoom operatief verwijderd worden, wat de kans op genezing groter dan 95% maakt.

Hulp bij jezelf controleren

Gelukkig kunnen steeds meer gevallen van huidkanker vroeg worden opgespoord; op dit moment zit 80% van de nieuwe patiënten in stadium 1, waardoor de kans op overleving sterk stijgt. Omdat iedereen in aanraking komt met uv-straling, is het belangrijk dat je, ongeacht je geslacht of leeftijd, jezelf regelmatig controleert.

Wil je meer weten, bijvoorbeeld over een huidonderzoek van Prescan, of een persoonlijk advies? We zijn bereikbaar op 074 - 255 9255, of vul het formulier in voor een gratis adviesgesprek.