Home Kennisbank Borst Symptomen borstkanker

Symptomen borstkanker

Van elke 8 vrouwen krijgt er 1 borstkanker. Dat zijn cijfers om bij stil te staan. Er zijn een aantal verschijnselen die op borstkanker kunnen wijzen. Wij zeggen met nadruk ‘kunnen’, want ook al heb je een aantal verschijnselen die op borstkanker wijzen, dan wil dit niet zeggen dat je het daadwerkelijk hebt. Het is echter wel van belang de klachten verder te laten onderzoeken.

Symptomen
De volgende symptomen kunnen duiden op borstkanker.
  • Je voelt onder je oksel of in je borst een ongewone zwelling of knobbel
  • Je ziet plooien of kuiltjes in de huid van je borst die er eerder niet zaten
  • Je hebt een rode, vlekkerige huiduitslag op je borst
  • Je voelt onregelmatigheden die je eerder niet voelde
  • Je tepels zijn veranderd, bijvoorbeeld verdikking of afscheiding
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.