Home Kennisbank Darmen Darmkanker verschijnselen

Darmkanker verschijnselen

In Europa is darmkanker één van de meest venijnige kankersoorten. Dat komt, omdat de verschijnselen van darmkanker pas in een laat stadium optreden en vaak niet onderkend worden.

Als darmkanker verschijnselen in een vroeg stadium herkend worden, is het vijfjaars overlevingspercentage 90%. KWF kankerbestrijding en de Nederlandse Kankerstichting geven aan dat het voor personen van 50 jaar en ouder raadzaam is een screening op darmkanker verschijnselen te doen als deze ziekte in de familie voorkomt.

Verschijnselen
Wanneer je langer dan een week last hebt van de volgende klachten is het verstandig om naar de huisarts te gaan.
  • Meer aandrang tot ontlasting
  • Aanhoudend bloed in de ontlasting
  • De regelmaat van de ontlasting is veranderd
  • Problemen met de productie van ontlasting
  • De samenstelling van de ontlasting is veranderd
Meest gekozen onderzoeken
Darmonderzoek
Coloscopie

Een inwendig darmonderzoek kan duidelijkheid geven over de oorzaak van darm gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

Ontlastingsonderzoek
Chronisch darmklachten pakket

Chronisch darmklachten heeft zoals winderigheid, een opgezette buik, krampen, brijachtige ontlasting, verstopping, en/of buikpijn kunnen de dagelijkse bezigheden erg belemmeren. Het Chronisch Darmklachten pakket kan inzicht geven in de oorzaak van deze klacht(en).

In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.