Home Kennisbank Darmen Symptomen darmkanker

Symptomen darmkanker

Ieder jaar komen er in Nederland bijna 13.000 mensen met darmkanker bij. Uit onderzoek blijkt dat als darmkanker vroegtijdig ontdekt wordt, de kans op genezing maar liefst negentig procent is. Het is dus cruciaal om darmkanker vroegtijdig te vinden.

Symptomen
Wanneer je langer dan een week last hebt van de volgende klachten is het verstandig om naar de huisarts te gaan.
  • Bloedarmoede
  • Voortdurende vermoeidheid
  • De samenstelling van je ontlasting is anders
  • De regelmaat van de ontlasting is gewijzigd
  • Aanhoudend bloed en/of slijm bij de ontlasting
Toon meer
Meest gekozen onderzoeken
Darmonderzoek
Coloscopie

Een inwendig darmonderzoek kan duidelijkheid geven over de oorzaak van darm gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

Ontlastingsonderzoek
Ontlastingsonderzoek (MG Lab): chronisch darmklachten pakket

Chronisch darmklachten heeft zoals winderigheid, een opgezette buik, krampen, brijachtige ontlasting, verstopping, en/of buikpijn kunnen de dagelijkse bezigheden erg belemmeren. Het Chronisch Darmklachten pakket kan inzicht geven in de oorzaak van deze klacht(en).

In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.