Home Kennisbank Darmonderzoek Darmkankeronderzoek

Darmkankeronderzoek

Ieder jaar komen er in Nederland bijna 13.000 mensen met darmkanker bij. Uit onderzoek blijkt dat als darmkanker vroegtijdig ontdekt wordt, de kans op genezing maar liefst negentig procent is. Het is dus cruciaal om darmkanker vroegtijdig te vinden. Dit kan met het darmkankeronderzoek van Prescan.

Meer informatie

Omdat dikke darmkanker vaak ontstaat uit goedaardige poliepen en lange tijd aanwezig kan zijn zonder dat er klachten zijn, hebben zowel de Nederlandse Gezondheidsraad als KWF Kankerbestrijding aanbevolen mensen van 50 jaar en ouder te screenen op deze ziekte. Bij Prescan gebeurt screening van de dikke darm door middel van een coloscopie. Er wordt een flexibele slang het lichaam ingebracht waarmee het maagdarmkanaal onderzocht wordt. Hierbij wordt gekeken naar ontstekingen, poliepen en tumoren. Het darmkanker onderzoek wordt onder een lichte narcose uitgevoerd.

Symptomen
De volgende symptomen kunnen duiden op darmkanker.
  • Meer aandrang tot ontlasting
  • Aanhoudend bloed in de ontlasting
  • De samenstelling van de ontlasting is veranderd
  • De regelmaat van de ontlasting is veranderd
  • Problemen met de productie van ontlasting
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.