Home Veelgestelde vragen Gynaecologisch consult

Gynaecologisch consult

Een gynaecologisch consult kan worden ingezet om inzicht te krijgen bij gerichte klachten zoals een opgezette buik en buikpijn. Er kan ook sprake zijn van overmatig bloedverlies (hypermenorroe) en/of menstruatiepijn (dysmenorroe). Na onderzoeken met MRI-scans kan het voorkomen dat er bij vrouwen bevindingen worden gedaan in de onderbuik, deze kunnen duiden op afwijkingen in en rond de baarmoeder en eierstokken. Om verder te onderzoeken welke afwijking het betreft kan er een vervolgonderzoek worden geadviseerd. Vervolg- onderzoeken (inwendige echografie en een bloed- onderzoek) richten zich vooral op het onderzoeken van mogelijke (ovaria)cysten en myomen.

Een gynaecologisch consult bestaat uit: een gynaecologisch bloedonderzoek, een consult met de gynaecoloog, inwendige echo, persoonlijk advies en deskundige informatie.

Lijst van symptomen
  • Buikpijn
  • Opgezette buik
  • Menstruatiepijn (dysmenorroe)
  • Overmatig bloedverlies (hypermenorroe)
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan van je schedel en hersenen kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:00 tot 20:00
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:00 tot 20:00