Bloedvatenonderzoek | Prescan
Home Kennisbank Cardiologisch onderzoek Bloedvatenonderzoek

Bloedvatenonderzoek

Zonder dat je het merkt, kan de kwaliteit van je bloedvaten aangetast zijn. Onder andere roken, een hoge bloeddruk, overgewicht en een te hoog cholesterolgehalte kunnen problemen in je bloedvaten veroorzaken, maar soms ook bacteriële infecties of de afname van elastisch weefsel. Een slechte kwaliteit van de bloedvaten kan leiden tot bijvoorbeeld een beroerte, infarct of een TIA. Om problemen te voorkomen, is het aan te raden periodiek een vaatonderzoek uit te laten voeren.

 
Klachten
De volgende klachten zijn een indicatie om een bloedvatenonderzoek te ondergaan.
  • Een drukkende pijn midden op de borst, uitstralend naar de kaak of linkerarm
  • Regelmatig zweten en klam
  • Misselijkheid
  • Uitvalverschijnselen
  • Pijn in de benen tijdens het lopen
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
MRI-scan
Hoofd (schedel & hersenen)

Tijdens een MRI-scan van je schedel & hersenen krijg je inzicht in mogelijke afwijkingen in de hersenen zoals een herseninfarct, holte ontsteking of mogelijke risicofactoren.

MRI-scan icon
MRI-scan
Bovenbuik

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de organen buik: lever, alvleesklier, milt, nieren, galblaas (indien leeg, niet altijd goed te boordelen), bijnieren en vergrote lymfeklieren. Ook kan een buikwandbreuk (grof) of verwijding van de aorta (aneurysma) worden gezien.

MRI-scan icon
mri scan rug wat is dat
MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Door de beelden van de MRI-scan rug krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen en standsafwijkingen (scoliose).

In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30