Home Kennisbank Cardiologisch onderzoek Bloedvatenonderzoek

Bloedvatenonderzoek

Zonder dat je het merkt, kan de kwaliteit van je bloedvaten aangetast zijn. Onder andere roken, een hoge bloeddruk, overgewicht en een te hoog cholesterolgehalte kunnen problemen in je bloedvaten veroorzaken, maar soms ook bacteriële infecties of de afname van elastisch weefsel. Een slechte kwaliteit van de bloedvaten kan leiden tot bijvoorbeeld een beroerte, infarct of een TIA. Om problemen te voorkomen, is het aan te raden periodiek een vaatonderzoek uit te laten voeren.

Klachten
De volgende klachten zijn een indicatie om een bloedvatenonderzoek te ondergaan.
  • Een drukkende pijn midden op de borst, uitstralend naar de kaak of linkerarm
  • Regelmatig zweten en klam
  • Misselijkheid
  • Uitvalverschijnselen
  • Pijn in de benen tijdens het lopen
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.