Home Kennisbank Cardiologisch onderzoek Uitgebreid cardiologisch onderzoek

Uitgebreid cardiologisch onderzoek

Het uitgebreid cardiologisch onderzoek bij Prescan is een zeer waardevol preventief onderzoek, dat inzicht geeft in het functioneren van je hart.

Wat wordt er onderzocht en welke inzichten haal ik op?

Je kunt het uitgebreid cardiologisch onderzoek laten uitvoeren als aanvulling op de bodyscan of als gericht onderzoek. De hartkleppen, de bloeddoorstroming van het hart, de hartkamers en de pompfunctie van het hart worden bij het uitgebreid cardiologische onderzoek onderzocht. Er wordt een uitgebreid laboratoriumonderzoek middels bloed en urine uitgevoerd en we maken een ECG (hartfilmpje) en een echo van het hart. Daarnaast wordt de reactie van je hart op inspanning gemeten door middel van een inspanningstest op een hometrainer. Zo ontstaat een goed beeld van het functioneren van je hart en vaten, waarbij ook mogelijke afwijkingen vroegtijdig kunnen worden opgespoord..

Hartklachten
De volgende klachten kunnen een indicatie zijn voor een uitgebreid cardiologisch onderzoek.
  • Verminderd inspanningsvermogen
  • Hartkloppingen of hartritmestoornissen
  • Snelle kortademigheid of benauwdheid
  • Pijnlijk-drukkend gevoel op de borst
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
Bodyscan
Basis

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik en onderbuik. De bodyscan richt zich op het opsporen van risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen.

MRI-scan icon
Bodyscan
Plus

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas (thorax), bovenbuik en onderbuik. Daarnaast wordt je hart uitgebreid onderzocht tijdens een uitgebreid cardiologisch onderzoek. Ook wordt je bloed en urine onderzocht door middel van een laboratoriumonderzoek.

MRI-scan icon
Bodyscan
Excellent

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas (thorax), bovenbuik en onderbuik. Daarnaast wordt je hart uitgebreid onderzocht tijdens een uitgebreid cardiologisch onderzoek en wordt je bloed en urine onderzocht door middel van een laboratoriumonderzoek. Ook wordt je huid uitgebreid onderzocht tijdens een dermatologisch onderzoek (huidonderzoek).

In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.