Home Kennisbank Cardiologisch onderzoek Cardiologisch onderzoek

Cardiologisch onderzoek

Het cardiologisch onderzoek bij Prescan is een zeer waardevol preventief onderzoek, dat inzicht geeft in het functioneren van je hart. Hierdoor kunnen afwijkingen zoals een lekkende hartklep, vernauwingen en hartritmestoornissen vroegtijdig ontdekt worden.

Meer informatie

Je kunt het cardiologisch onderzoek laten uitvoeren als aanvulling op de Total Body Scan of als gericht onderzoek. Zeker in het geval van klachten, een hoge bloeddruk of een verhoogd risico op hart- en vaatziekten (suikerziekte, familiaire belasting) is het raadzaam om een uitgebreid hartonderzoek te laten doen.

Een cardiologisch onderzoek is niet leeftijdsgebonden. De hartkleppen, de bloeddoorstroming van het hart, de hartkamers en de pompfunctie van het hart worden bij het uitgebreide cardiologische onderzoek onderzocht. We maken een ECG (hartfilmpje), een echo van het hart en nemen een longfunctietest af. Daarnaast wordt de reactie van je hart op inspanning gemeten door middel van een inspanningstest op een hometrainer. Zo ontstaat een goed beeld van het functioneren van je hart en vaten.

Hartklachten
De volgende klachten kunnen een indicatie zijn voor een cardiologisch onderzoek.
  • Aanhoudende vermoeidheid
  • Kortademigheid of benauwdheid
  • Hartkloppingen (hartbonzen)
  • Misselijkheid en duizeligheid
  • Branderig gevoel onder het borstbeen
Toon meer
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.