Home Kennisbank Cardiologisch onderzoek IMT-meting

IMT-meting

De IMT-meting bij Prescan is een zeer waardevol preventief onderzoek, dat inzicht geeft in het risico op hart- en vaatziekten. Tijdens een pijnloos onderzoek maken we een echo van je halsslagader, die de kwaliteit van de vaatwand in je halsslagader meet. Hoe dikker deze vaatwand is, hoe meer slagaderverkalking (atherosclerose) er is opgetreden en hoe meer kans je hebt op bijvoorbeeld een hart- of herseninfarct. Bij de uitslag van de meting krijg je een persoonsgebonden advies, omdat ook leeftijd en andere risicofactoren een belangrijke rol spelen.

Hartklachten
Ben je 40 jaar of ouder? En heb je en verhoogde kans op hart- en vaatziekten? Dan kan het verstandig zijn om een IMT-meting uit te laten voeren.
  • Pijn/drukkend gevoel op de borst
  • Kortademigheid
  • Benauwdheid
  • Pijn in kaak en armen
  • Verhoogde bloeddruk
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.