Home Kennisbank Huid

Huid

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en beschermt ons tegen invloeden van buitenaf. Zelf zien we de huid als slechts één laag, maar de huid bestaat uit drie lagen: de opperhuid, de lederhuid en het bindweefsel.

Huidaandoeningen

Er bestaan 3000 verschillende huidaandoeningen, waaronder eczeem, psoriasis en huidkanker. Deze kunnen verschillende oorzaken hebben, van stress tot blootstelling aan zonlicht. Wanneer je het niet vertrouwt of er in korte tijd veel veranderd aan de huid, is het verstandig om dit verder te laten onderzoeken.

Klachten en verdachte plekjes
Wanneer je klachten of verdachte plekken signaleert is het verstandig om naar de huisarts te gaan.
  • Een niet cirkelvormige vlek met twee ongelijke helften
  • Een vlek die groter wordt dan circa 6 mm doorsnee
  • Een vlek die bestaat uit meerdere kleuren (zwart, bruin, blauw, wit of rood)
  • Een slecht afgebakende gekartelde rand, met soms een verhoging of inkeping van pigment op de huid rond de vlek
Meer informatie
Symptomen huidkanker

Huidkanker heeft borstkanker van de eerste plaats verdrongen in Nederland. Het aantal huidkankergevallen neemt iedere 5 jaar met 20 tot 30%…

Huidkanker

Huidkanker heeft borstkanker van de eerste plaats verdrongen in Nederland. Het aantal huidkankergevallen neemt iedere 5 jaar met 20 tot 30%…

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.