Home Kennisbank Huid Symptomen huidkanker

Symptomen huidkanker

Huidkanker heeft borstkanker van de eerste plaats verdrongen in Nederland. Het aantal huidkankergevallen neemt iedere 5 jaar met 20 tot 30% toe.

Helaas is er nog veel onduidelijkheid over de symptomen van huidkanker. Goedaardige plekjes ziet men regelmatig aan voor kwaadaardig, terwijl kwaadaardige vlekken niet herkend worden. Daarnaast zijn er ook nog huidafwijkingen die geen kanker zijn, maar dat wel kunnen worden. Hieronder een overzicht van huidkanker symptomen, maar in zijn algemeenheid kun je stellen dat elke moedervlek of plek op de huid die in korte tijd verandert qua vorm, grootte, dikte of kleur, reden is om onderzoek te laten doen.

Symptomen
De volgende symptomen kunnen duiden op huidkanker.
  • Een niet cirkelvormige vlek met twee ongelijke helften
  • Een vlek die bestaat uit meerdere kleuren (zwart, bruin, blauw, wit of rood)
  • Een slecht afgebakende gekartelde rand, met soms een verhoging of inkeping van pigment op de huid rond de vlek
  • Een vlek die groter wordt dan circa 6 mm doorsnee
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.