Home Kennisbank Maag

Maag

Je maag heeft twee belangrijke functies in het spijverteringsstelsel: het verteren van voedsel en de afweer tegen micro-organismen.

Gegeten voedsel wordt in de maag kleiner gemaakt zodat het in de darmen verder verteerd kan worden. Wanneer je last hebt van maagklachten kun je dan ook vaak geen eten binnenhouden. Maagklachten kunnen worden veroorzaakt door voeding, roken, medicijnen en stress. Ook kan er sprake zijn van een maag-darmonsteking of een maagzweer. In zeldzame gevallen is er sprake van maagkanker.

Maagklachten
Wanneer je langer dan een week last hebt van de volgende klachten is het verstandig om naar de huisarts te gaan.
  • Braken
  • Maagzuur
  • Misselijkheid
  • Pijn in de bovenbuik
  • Een opgeblazen gevoel
Toon meer
Meer informatie
Maagklachten en darmklachten

Een derde van de Nederlanders heeft weleens last van maag-darmklachten. In de meeste gevallen is dit ongevaarlijk en gaat het vanzelf over.…

Meest gekozen onderzoeken
Maagonderzoek
Gastroscopie

Een inwendig maagonderzoek kan inzicht geven in de oorzaak van maag gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: zuurbranden en maagpijn

Als je last hebt van je maag kan er getest worden op de aanwezigheid van de Helicobacter Pylori bacterie. Dit aanvullend laboratoriumonderzoek kan gedaan worden middels het onderzoeken van het bloed.

In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.