Home Kennisbank Maag Maagklachten en darmklachten

Maagklachten en darmklachten

Een derde van de Nederlanders heeft weleens last van maag-darmklachten. In de meeste gevallen is dit ongevaarlijk en gaat het vanzelf over. Maag- en darmklachten kunnen te maken hebben met alle organen van de spijsvertering. Deze organen verteren al het voedsel wat wij eten en zorgen dat alles wordt opgenomen. Dit gaat niet altijd vlekkeloos, waardoor u klachten kan krijgen.

Maag- en darmklachten
Wanneer je langer dan een week last hebt van de volgende klachten is het verstandig om naar de huisarts te gaan. Bij alarmsymptomen is het belangrijk om direct een arts te raadplegen.
  • Diarree
  • Opgeblazen gevoel
  • Misselijkheid
  • Brandend maagzuur
  • Zware maag
Toon meer
Meest gekozen onderzoeken
Darmonderzoek
Coloscopie

Een inwendig darmonderzoek kan duidelijkheid geven over de oorzaak van darm gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

Maagonderzoek
Gastroscopie

Een inwendig maagonderzoek kan inzicht geven in de oorzaak van maag gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: zuurbranden en maagpijn

Als je last hebt van je maag kan er getest worden op de aanwezigheid van de Helicobacter Pylori bacterie. Dit aanvullend laboratoriumonderzoek kan gedaan worden middels het onderzoeken van het bloed.

In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.