Home Kennisbank Maagonderzoek

Maagonderzoek

Je maag heeft twee belangrijke functies in het spijverteringsstelsel: het verteren van voedsel en de afweer tegen micro-organismen.

Meer informatie

Gegeten voedsel wordt in de maag kleiner gemaakt zodat het in de darmen verder verteerd kan worden. Wanneer je last hebt van maagklachten kun je dan ook vaak geen eten binnenhouden. Maagklachten kunnen worden veroorzaakt door voeding, roken, medicijnen en stress. Ook kan er sprake zijn van een maag-darmonsteking of een maagzweer. In zeldzame gevallen is er sprake van maagkanker.

Maagklachten
Wanneer je langdurig last hebt van de volgende klachten kan een maagonderzoek duidelijkheid geven over de oorzaak.
  • Braken
  • Maagzuur
  • Misselijkheid
  • Pijn in de bovenbuik
  • Een opgeblazen gevoel
Toon meer
Meer informatie
Gastroscopie

Een gastroscopie is een kijkonderzoek waarbij wordt gekeken naar de binnenkant van de slokdarm, maag en het begin van de dunne darm…

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.