Home Kennisbank Menopauze consult

Menopauze consult

Vanaf een jaar of 40 kunnen vrouwen in de overgang terecht komen. Door hormonale schommelingen in de overgang kunnen verschillende klachten ontstaan, zoals opvliegers, stemmingswisselingen, vermoeidheid, verminderde seksualiteit en uiteenlopende lichamelijke klachten met alle gevolgen van dien.

Ook neemt de botdichtheid met de jaren af en kan er osteoporose ontstaan. En dat terwijl we tegenwoordig veel kunnen doen om deze klachten tot een minimum te beperken. Om vrouwen in de overgang te helpen is Menopauze consult (inclusief botdichtheidsmeting en hormoonprofiel) in het leven geroepen. Het consult is er voor iedereen die hulp nodig heeft (bij klachten) tijdens de overgang.

Botdichtheidsonderzoek

Indien gewenst, wordt er voorafgaand aan uw consult met gynaecoloog Henk Franke een botdichtheidsonderzoek (osteoporose meting) afgenomen. Dit onderzoek geeft een gedetailleerd verslag van uw botdichtheid en uw vetverdeling in uw lichaam. Tevens nemen wij bloed bij u af om specifieke bloedwaarden, zoals hormonen te bepalen en vult u een vragenlijst in. De gynaecoloog zal tijdens het gesprek dat hij met u voert de vragenlijst en resultaten van het onderzoek doornemen en een eventueel behandeladvies geven. Dit advies kan bijvoorbeeld bestaan uit specifiek voedingsadvies of de arts kan hormoonsuppletie voorschrijven. Hij zal u volgen om zeker te zijn dat het maximale resultaat bereikt wordt.

Belangrijke klachten
De volgende klachten kunnen een indicatie zijn voor een menopauze consult.
  • Opvliegers
  • Vermoeidheid
  • Stemmingswisselingen
  • Verminderde seksualiteit
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan van je schedel en hersenen kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:00 tot 20:00
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:00 tot 20:00