Home Kennisbank MRI-scan MRI-scan borst

MRI-scan borst

Je wil uit voorzorg een MRI-scan van de borst ondergaan, gewoon voor de zekerheid. Of je hebt wat vage klachten waarvan je graag de oorzaak wilt achterhalen. Een MRI-scan van de borst kan onvolkomenheden al in een zeer vroeg stadium signaleren.

Meer informatie

De MRI-scan is niet meer dan een ruime tunnel met daarin een verschuifbare tafel. Tijdens het onderzoek lig je op deze tafel. Van buitenaf kunnen we afbeeldingen van de binnenzijde van je borst maken. De werking is niet gebaseerd op röntgenstraling, maar op magnetische velden en radiogolven. Je voelt er niets van. De MRI-scan borsten duurt ongeveer 30 minuten, waarin je helemaal stil moet liggen. Er is tijdens het onderzoek altijd iemand aanwezig is om je zoveel mogelijk op je gemak te stellen.

Kenmerken MRI-scan borst
De MRI-scan van de borst kent de volgende kenmerken.
  • 30 minuten
  • Direct de uitslag
  • Afbeeldingen van de binnenzijde van je borst
  • Scan op basis van magnetische velden en radiogolven
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.