Rugpijn bovenrug | Prescan
Home Kennisbank Rugpijn of rugklachten Rugpijn bovenrug

Rugpijn bovenrug

Rugpijn in de bovenrug gaat vaak samen met stijfheid en pijn in de nek, borst of op andere plaatsen in de rug.

Oorzaak rugpijn bovenrug

Rugpijn in de bovenrug ontstaat vaak geleidelijk. Door een verkeerde houding bijvoorbeeld (zoals in elkaar gezakt in de auto of achter het bureau zitten) of door steeds dezelfde bewegingen te maken (vegen) of boven je macht te werken. Acute rugpijn in de bovenrug is meestal het gevolg van een vertilling of een verkeerde beweging. Een verkeerde stand of het vastzitten van één of meer rugwervels veroorzaakt spanning in de bovenrug. Daardoor raken zenuwen geïrriteerd en dat leidt tot pijn. De gevolgen kunnen aanzienlijk zijn. Rugpijn in de bovenrug kan zelfs leiden tot problemen aan organen, zoals maagklachten.

Rugklachten
Indien je last hebt van de volgende klachten of de rugpijn al enkele weken bestaat, is het belangrijk om naar de huisarts te gaan voor rugonderzoek.
  • Pijn tussen de schouderbladen
  • Pijn in de ribbenkast
  • Pijn vlak onder de nek
  • Pijn in de gehele bovenrug
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
Bodyscan
Basis

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik en onderbuik. De bodyscan richt zich op het opsporen van risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen.

MRI-scan icon
Bodyscan
Plus

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas (thorax), bovenbuik en onderbuik. Daarnaast wordt je hart uitgebreid onderzocht tijdens een uitgebreid cardiologisch onderzoek. Ook wordt je bloed en urine onderzocht door middel van een laboratoriumonderzoek.

MRI-scan icon
Bodyscan
Excellent

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas (thorax), bovenbuik en onderbuik. Daarnaast wordt je hart uitgebreid onderzocht tijdens een uitgebreid cardiologisch onderzoek en wordt je bloed en urine onderzocht door middel van een laboratoriumonderzoek. Ook wordt je huid uitgebreid onderzocht tijdens een dermatologisch onderzoek (huidonderzoek).

In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30