Home Veelgestelde vragen Rug Rugpijn bovenrug

Rugpijn bovenrug

Rugpijn in de bovenrug gaat vaak samen met stijfheid en pijn in de nek, borst of op andere plaatsen in de rug.

Oorzaak rugpijn bovenrug

Rugpijn in de bovenrug ontstaat vaak geleidelijk. Door een verkeerde houding bijvoorbeeld (zoals in elkaar gezakt in de auto of achter het bureau zitten) of door steeds dezelfde bewegingen te maken (vegen) of boven je macht te werken. Acute rugpijn in de bovenrug is meestal het gevolg van een vertilling of een verkeerde beweging. Een verkeerde stand of het vastzitten van één of meer rugwervels veroorzaakt spanning in de bovenrug. Daardoor raken zenuwen geïrriteerd en dat leidt tot pijn. De gevolgen kunnen aanzienlijk zijn. Rugpijn in de bovenrug kan zelfs leiden tot problemen aan organen, zoals maagklachten.

Rugklachten
Indien je last hebt van de volgende klachten of de rugpijn al enkele weken bestaat, is het belangrijk om naar de huisarts te gaan voor rugonderzoek.
  • Pijn tussen de schouderbladen
  • Pijn in de ribbenkast
  • Pijn vlak onder de nek
  • Pijn in de gehele bovenrug
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Meest gekozen onderzoeken
Total Body Scan
Basis

MRI-scans van je belangrijkste organen en bloedvaten.

Total Body Scan
Plus

MRI-scans van je belangrijkste organen en bloedvaten, een uitgebreid hartonderzoek en een laboratoriumonderzoek.

Total Body Scan
Excellent

MRI-scans van je belangrijkste organen en bloedvaten, een uitgebreid hartonderzoek, een laboratoriumonderzoek en een huidonderzoek.

Wij helpen je graag verder.