MRI-scan bekken

MRI-scan van het bekken

Wat is het?

Bij een MRI scan bekken worden er honderden beelden van je bekken gemaak. Zo kun je inzicht krijgen in je klachten, zoals bijvoorbeeld slijtage of afwijkingen aan de wervelkolom. 

Voor wie?

Indien je al lang pijn hebt rondom het bekkengebied wil je natuurlijk weten waar deze pijn vandaan komt, en belangrijker nog, hoe je van deze pijn afkomt. Een MRI scan van het bekken kan hierbij uitkomst bieden.

De voordelen

Voor een bekkenscan kun je zonder verwijzing en vaak al binnen 1 dag terecht. Prescan beschikt over een groot team van artsen, verspreid over verschillende klinieken in Nederland en Duitsland.

Waarom een MRI Scan Bekken?

Veel mensen in Nederland hebben last van pijn in het bekken. Wanneer die pijn steeds terugkomt, kan dat je ernstig beperken in het dagelijks functioneren. Je neemt vaak onbewust een ander looppatroon aan, waardoor nóg meer klachten ontstaan. Het is belangrijk om zo snel mogelijk te weten wat er aan de hand is. Een MRI scan geeft meteen inzicht in de oorzaken van je klachten. Het voordeel is dat je daardoor al in een vroeg stadium aan een behandeltraject kunt beginnen. Dit vergroot de kans op genezing of herstel.

Met een MRI Scan Bekken kan over het algemeen een betere diagnose worden gesteld dan met een röntgenfoto. Het scanapparaat maakt met behulp van een groot magnetisch veld honderden beelden van je bekken. Een arts kan aan de hand van MRI beelden sneller een eventuele afwijking of aandoening constateren, bijvoorbeeld een ontsteking aan je kleine bekken, een tumor of slijtage (artrose) aan de heupgewrichten.

Je kunt bij Prescan terecht voor een MRI Scan Bekken zonder een verwijzing van de huisarts. Je hebt bovendien niet te maken met een lange wachttijd. Vaak ben je al binnen een dag aan de beurt. Je krijgt direct na het onderzoek al de uitslag en een deskundige advies van de arts, zodat je meteen weet waar je aan toe bent. 

 

MRI scan bekken € 490,-*

* Alle gerichte MRI-scans zijn exclusief € 35,- intake-kosten

Meer informatie of een vraag over de MRI-scan bekken?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255

Meer over MRI scan bekken

 • Bekkenbodem en kleine bekken

  Het bekken verbindt je romp met de benen en speelt een belangrijke rol bij de houding en het bewegen. Het binnenste van het bekken bestaat uit twee delen:

  -          het grote bekken: het bovenste deel van het bekken waar zich een groot deel van de darmen bevindt.

  -          het kleine bekken: het onderste deel van het bekken waar zich de blaas, vagina, de baarmoeder, eileiders, eierstokken, endeldarm en de bekkenbodem bevinden bij de vrouw en bij de mannen de blaas, prostaat, endeldarm en bekkenbodem.

  Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van chronische pijn aan bekkenbodem en kleine bekken.

 • Bekkeninstabiliteit of slijtage heupgewrichten

  Bekkeninstabiliteit is een aandoening die meestal voorkomt bij zwangere vrouwen, maar kan ook worden veroorzaakt door een ongeval. Ook mannen kunnen dus last hebben van bekkeninstabiliteit.

  Slijtage (artrose) aan de heupgewrichten komt veel voor in Nederland. Jaarlijks worden liefst 20.000 nieuwe gevallen van artrose aan de heupgewrichten geconstateerd, vooral bij ouderen boven de 55 jaar. Twee keer zoveel vrouwen als mannen hebben last van slijtage aan hun heupgewrichten.

 • Wat kost een MRI van het bekken?

  Bij een MRI Scan Bekken worden alle delen van het bekken onderzocht: kleine bekken, grote bekken en bekkenbodemspieren (kortweg de bekkenbodem genoemd). Er worden daarbij beelden gemaakt van eventuele botbreuken, zwellingen/kneuzingen en gewrichtsproblemen, zoals slijtage/artrose aan de heupgewrichten.

  In een persoonlijk adviesgesprek informeert een van de verpleegkundige medewerkers je graag over de mogelijkheden voor het ondergaan van een scan. De prijs voor een MRI Scan Bekken bedraagt 490 euro.

Klinieken

In onderstaande klinieken kan een MRI-scan bekken worden uitgevoerd.

Op deze pagina

  Hulp nodig?

  Stuur een WhatsApp
  074 - 255 9 255

  Stel een vraag