MRI-scan van het hoofd

In 30 minuten inzicht in je hoofd, schedel & hersenen

Wat wordt er onderzocht met een MRI-scan van het hoofd?

Een MRI-scan van je schedel en hersenen kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

Waarom een MRI-scan van het hoofd?

Onderstaande klachten kunnen een aanleiding zijn om een MRI-scan te ondergaan.

Terugkerende hoofdpijn

Clusterhoofdpijn, migraine of spanningshoofdpijn zijn vormen van terugkerende hoofdpijn. De oorzaak ligt vaak bij stress, psychische druk of een verkeerde houding.

Duizeligheid

Een licht gevoel in het hoofd, het gevoel alsof alles draait en een onvast gevoel in de benen. Duizeligheid kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld problemen met het evenwichtsorgaan, een lage bloeddruk, een herseninfarct, hartritmestoornissen en bloedarmoede.

Tinnitus

Tinnitus is een vorm van gehoorschade, wat zich uit in een piep, fluittoon, ruis, gebrom of gebonk. De oorzaak van tinnitus kan variëren van lawaai tot een hoge bloeddruk en van een infectie tot een bijwerking van medicijnen.

Spraakproblemen

Regelmatig niet meer uit de woorden kunnen komen, het één zeggen en het andere bedoelen, letters en woorden verwisselen. Deze klachten kunnen veroorzaakt worden door schade in het spraakcentrum van de hersenen.

Gericht onderzoek

MRI-scan van het hoofd

Inzicht in je schedel en hersenen

Gericht onderzoek naar
 • Schedel en hersenen
 • Vernauwing en verwijding van de bloedvaten
 • Hersenbeschadigingen en hersentumoren
 • 75.000+ keren uitgevoerd door onze artsen
 • Veelvoorkomend gericht onderzoek
 • IconVergoed door zorgverzekeraar

  Nee

  In principe vergoeden zorgverzekeraars geen facturen van Prescan, simpelweg omdat we geen contracten hebben met zorgverzekeraars. Je moet de kosten dus eerst zelf aan ons voldoen. We adviseren je vervolgens om contact op te nemen met je zorgverzekeraar om de mogelijkheden te bespreken.
 • IconTijdsduur

  30 min

 • IconZelfde dag uitslag?

  Ja

 • IconVerwijzing nodig?

  Nee

  Bij Prescan heb je nooit een verwijzing van je huisarts nodig om een onderzoek te kunnen doen.
 • IconHuidige wachttijd

  2 weken

Afspraak maken

Telefonisch advies? Bel 074-255 9 255 of Bel mij terug

Dit onderzoek is ook onderdeel van onze Total Body Scan onderzoeksprogramma’s.

Basis

Dit programma bevat 5 MRI-scans. Meer informatie.
€950,-

Excellent

Dit programma bevat 5 MRI-scans, onderzoek naar je hart, bloed, urine en ontlasting. En een huidonderzoek. Meer informatie.
€1443,-

Premium

Dit programma is 2-daags, inclusief hotelovernachting en diner. Het bevat 5 MRI-scans, onderzoek naar je hart, bloed, urine en ontlasting. Een huidonderzoek en een maag en darmonderzoek. Meer informatie.
€1589,-

Plus

Dit programma bevat 5 MRI-scans en onderzoek naar je hart, bloed, urine en ontlasting. Meer informatie.
€1999,-
Onze cliënten beoordelen ons met een 9,4 (1580 beoordelingen)

Waarom Prescan

Jarenlange ervaring

Je wilt alleen het beste voor je lichaam, logisch. Wij hebben daarom een team van gespecialiseerde artsen met jarenlange ervaring. Je bent in goede handen.

Direct duidelijkheid

Alle onderzoeken vinden op één of in twee dagen plaats. Onder één dak. De uitslag wordt direct met je besproken. Zo sta je binnen een dag weer buiten en weer je precies waar je aan toe bent.

Marktleider

Prescan is al 15 jaar actief en marktleider op het gebied van preventief medisch onderzoek in binnen- en buitenland.

Geen wachttijden

Bij Prescan kennen we geen wachttijden. Is er geen plek, dan creëren we die voor je. Je kunt bij ons terecht met en zonder verwijzing van de arts.

Nazorg

Wat is een MRI-scan?

Een MRI-scanner maakt het mogelijk om beelden te maken van de binnenkant van je lichaam. Door middel van een grote magneet en radiogolven krijgt de MRI-scanner signalen van het lichaam die door een computer omgezet worden in beelden. In 25 tot 30 minuten worden meer dan duizend beelden gemaakt zodat we alles in detail kunnen checken en elk plekje, hoe klein dan ook, in beeld kunnen brengen.

Veelgestelde vragen

Wij staan voor je klaar

Ons team van verpleegkundige onderzoekscoördinatoren zit elke werkdag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je van een kosteloos persoonlijk advies te voorzien, afgestemd op jouw situatie en wensen. Je kunt met ons bellen, chatten of het contactformulier invullen.

Bel 074-255 9 255 of Chat met ons


Onze onderzoekscoördinatie staat voor je klaar.

Velden met een * zijn verplicht

Het ISO9001 certificaat is iets waar we trots op zijn. Het waarborgt de kwaliteit van onze dienstverlening. Hierdoor weet je als cliënt dat je bij ons in goede handen bent.

Prescan is aangesloten bij de ZKN, Zelfstandige Klinieken Nederland en de Nederlandse Vereniging voor e-Health (NVEH). Onze ZKN-certificering is van toepassing op de locaties Baarn en het hoofdkantoor in Hengelo. De overige Nederlandse klinieken waar Prescan mee samenwerkt zijn zelfstandig gecertificeerd.