MRI-scan halsvaten

Voor meer inzicht in bloedtoevoer naar de hersenen

Wat is een MRI-scan van de halsvaten?

Een vernauwing van de halsslagader (carotisstenose) door aderverkalking is één van de meest voorkomende oorzaak van een beroerte. Een MRI-scan van de halsvaten kan inzicht geven in het risico hierop of de aanwezigheid hiervan. 

 

Iets voor mij?

Ook zonder klachten kan het zinvol zijn om bij een bekend verhoogd risico een MRI-scan van de halsvaten te laten maken. Raadpleeg voor een persoonlijk advies hierover onze verpleegkundige onderzoekscoördinatie.

De voordelen

Een MRI-scan van de halsvaten kun je bij Prescan altijd snel inplannen. Je hebt hier ook geen verwijzing van een arts voor nodig. Tevens zijn er meerdere klinieken waar je een scan van de halsvaten kunt laten uitvoeren. Mocht het resultaat van het onderzoek verdere opvolging nodig hebben, dan staat het Nazorg team van Prescan voor je klaar.

 

MRI-scan halsvaten € 490,-*

* Alle gerichte MRI-scans zijn exclusief € 35,- intake-kosten

Meer informatie of een vraag over een MRI-scan halsvaten?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255

Waarom een MRI-scan van de halsvaten?

Een vernauwing in de halsvaten door aderverkalking (carotisstenose) is een belangrijke oorzaak van beroertes. Wanneer men een hoog risico heeft op aderverkalking , zoals bijvoorbeeld bij een verhoogd cholesterol, een verhoogde bloeddruk of roken, is een MRI van de halsvaten een betrouwbare manier om halsslagadervernauwingen aan te tonen of uit te sluiten.

MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een techniek om tot in detail de meest vitale organen en bloedvaten te controleren. De MRI-scanner maakt bij het onderzoek een groot aantal beelden van de halsvaten door gebruik te maken van een groot magneetveld. Op die manier kunnen doorsneden worden gemaakt. Om de resultaten vervolgens te kunnen beoordelen presenteert de computer de beelden als plakjes. Onze specialisten kunnen ze onder een willekeurige hoek bekijken, waardoor ze in staat zijn om details vanaf 5 mm waar te nemen.

Je ligt tijdens het scannen op een aangename bank, die in een soort tunnel wordt geschoven. De tunnel is aan zowel de voorzijde als de achterzijde open. Wanneer je het eng vindt om in de tunnel te liggen, is het mogelijk dat een begeleider mee de MRI ruimte ingaat. Een verpleegkundige staat je bij om informatie te geven en je zo nodig gerust te stellen. Verder beschik je tijdens de MRI-scan over een bel, die je in noodgevallen kunt gebruiken om de scan te onderbreken.   

Wie een MRI-scan wil laten uitvoeren via de reguliere zorgkanalen, krijgt vaak te maken met lange wachtlijsten. Bij Prescan hoef je nooit lang te wachten om meer duidelijkheid te krijgen over je gezondheid. Je kunt – zonder verwijzing - al binnen 1 dag bij ons terecht voor een MRI-scan van de halsvaten. De uitslag hoor je direct na het onderzoek. Je weet dus meteen waar je aan toe bent. De gemaakte beelden krijg je mee op een cd-rom.

In een persoonlijk adviesgesprek informeert een van de verpleegkundige medewerkers je graag over de mogelijkheden voor het ondergaan van een scan.

Praktische informatie

MRI-scan schouder

Schouderpijn, schouderontsteking, pijnlijke schouders of zelfs een slijmbeursontsteking aan de schouder? Een MRI scan legt de oorzaak van dit soort klachten bloot, bijvoorbeeld slijtage/artrose of een ontsteking.

Lees verder

MRI-scan bekken

Veel mensen hebben last van bekkenpijn, veroorzaakt door bekkeninstabiliteit, slijtage of andere afwijkingen zoals tumoren. Een MRI scan geeft meer inzicht in de oorzaak van deze klachten door beelden te maken van bekken, eventuele botbreuken, zwellingen/kneuzingen en gewrichtsproblemen.

Lees verder

Veelgestelde vragen

Veel vragen zijn al eens eerder gesteld en beantwoord. Je vindt hier een overzicht van relevante vragen.

Bekijk alle Veelgestelde vragen

Klinieken

In onderstaande klinieken kan een MRI-scan van de halsvaten worden uitgevoerd.

Op deze pagina

    Hulp nodig?

    Stuur een WhatsApp
    074 - 255 9 255

    Stel een vraag