MRI-scan nek

Voor meer inzicht in nekklachten

Wat is een MRI scan van de nek?

Veel mensen hebben last van nekklachten. Er zijn tal van oorzaken die nekklachten kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan een verkeerde werkhouding, kou of een nekhernia. Een MRI scan van de nek kan inzicht geven in deze klachten.

 

Iets voor mij?

Als er bij jou sprake is van nekklachten, wil je hier natuurlijk graag snel van af. Het is belangrijk eerst inzicht te krijgen in waar deze klachten vandaan komen. Een MRI scan van de nek kan je snel dit inzicht geven.

De voordelen

Een MRI scan van de nek kun je bij Prescan altijd snel inplannen. Je hebt hier ook geen verwijzing van een arts voor nodig. Tevens zijn er meerdere klinieken waar je een nek scan kunt laten uitvoeren. Mocht het resultaat van het onderzoek verdere opvolging nodig hebben, dan staat het Nazorg team van Prescan voor je klaar.

 

MRI-scan nek € 490,-*

* Alle gerichte MRI-scans zijn exclusief € 35,- intake-kosten

Meer informatie of een vraag over een MRI-scan nek?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255

Waarom een scan van de nek?

Nekklachten komen bij een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking voor. Ze kunnen een grote impact hebben: een voortdurend zeurende pijn of felle pijnscheuten tasten het plezier in het dagelijks leven behoorlijk aan.

Klachten aan hoofd en nek kunnen tal van oorzaken hebben. Bij chronische nekklachten moet, naast een verkeerde werkhouding of een griep, ook gedacht worden aan afwijkingen zoals slijtage van de nekwervels (artrose) of een uitstulping van een tussenwervelschijf (hernia). De klachten kunnen te maken hebben met een verkeerde houding tijdens werkzaamheden en overbelasting van de nek. Kou, spanning en stress kunnen eveneens een belangrijke rol spelen bij een stijve nek. Maar de klachten kunnen ook komen door een ongeval of natuurlijke veroudering van het kraakbeen in de nek. Het is belangrijk om snel een juiste diagnose te krijgen over de aard van de klachten. Want hoe eerder eventuele aandoeningen opgespoord worden, hoe beter ze vaak te behandelen zijn.

Een MRI scan van een nekhernia en nekwervels?

Een scan van je nek kan je duidelijkheid verschaffen over de oorzaak van de klachten. Onderzoek met MRI geeft meer informatie dan bijvoorbeeld een röntgenfoto. We kijken op de scanbeelden naar nekwervels, nekhernia, slijtage (artrose) en bewegingsbeperkingen. Met een MRI-scan van de halswervelkolom kunnen deze afwijkingen eenvoudig en betrouwbaar worden aangetoond of uitgesloten.

MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een techniek om tot in detail de meest vitale organen en bloedvaten te controleren. De MRI scanner maakt bij het onderzoek een groot aantal beelden van je nek door gebruik te maken van een groot magneetveld. Op die manier kunnen doorsneden worden gemaakt. Om de resultaten vervolgens te kunnen beoordelen presenteert de computer de beelden als plakjes. Onze specialisten kunnen ze onder een willekeurige hoek bekijken, waardoor ze in staat zijn om details vanaf 5 mm waar te nemen.

Je ligt tijdens het scannen op een aangename bank, die in een soort tunnel wordt geschoven. De tunnel is aan zowel de voorzijde als de achterzijde open. Wanneer je het eng vindt om in de tunnel te liggen, is het mogelijk dat een begeleider mee de MRI ruimte ingaat. Een verpleegkundige staat je bij om informatie te geven en je zo nodig gerust te stellen. Verder beschik je tijdens de MRI scan over een bel, die je in noodgevallen kunt gebruiken om de scan te onderbreken.   

Wie een MRI scan wil laten uitvoeren via de reguliere zorgkanalen, krijgt vaak te maken met lange wachtlijsten. Bij Prescan hoef je nooit lang te wachten om meer duidelijkheid te krijgen over je gezondheid. Je kunt – zonder verwijzing - al binnen 1 dag bij ons terecht voor een MRI Scan Nek. De uitslag hoor je direct na het onderzoek. Je weet dus meteen waar je aan toe bent. De gemaakte beelden krijg je mee op een cd-rom.

In een persoonlijk adviesgesprek informeert een van de verpleegkundige medewerkers je graag over de mogelijkheden voor het ondergaan van een scan.

Praktische informatie

MRI-scan schouder

Schouderpijn, schouderontsteking, pijnlijke schouders of zelfs een slijmbeursontsteking aan de schouder? Een MRI scan legt de oorzaak van dit soort klachten bloot, bijvoorbeeld slijtage/artrose of een ontsteking.

Lees verder

MRI-scan bekken

Veel mensen hebben last van bekkenpijn, veroorzaakt door bekkeninstabiliteit, slijtage of andere afwijkingen zoals tumoren. Een MRI scan geeft meer inzicht in de oorzaak van deze klachten door beelden te maken van bekken, eventuele botbreuken, zwellingen/kneuzingen en gewrichtsproblemen.

Lees verder

Veelgestelde vragen

Veel vragen zijn al eens eerder gesteld en beantwoord. Je vindt hier een overzicht van relevante vragen.

Bekijk alle Veelgestelde vragen

Klinieken

In onderstaande klinieken kan een MRI-scan nek worden uitgevoerd.

Op deze pagina

    Hulp nodig?

    Stuur een WhatsApp
    074 - 255 9 255

    Stel een vraag