Home Nieuws Preventieve onderzoeken bij Prescan blijven doorgaan.
Cardioloog wijst naar scherm, client kijkt mee.

Preventieve onderzoeken bij Prescan blijven doorgaan.

17 maart 2020  •  leestijd 2 minuten

17 maart 2020: In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan (RIVM,2020).

Wanneer je binnenkort bij Prescan een health check ondergaat, is het mogelijk dat je je zorgen maakt over een mogelijke besmetting. We willen je graag informeren over de maatregelen die we tot nu toe genomen hebben om risico’s voor onze klanten én medewerkers te minimaliseren.

Check tijdens intake

Voordat een onderzoek bij Prescan kan worden gepland, volgt er altijd een medische intake met een van onze verpleegkundigen. Hierbij wordt altijd een medische vragenlijst afgenomen, het risico op het coronavirus is nu ook onderdeel van deze anamnese. Loopt een cliënt risico op het coronavirus of vertoont diegene symptomen? Dan wordt deze afspraak momenteel niet ingepland.

Preventieve maatregelen in de kliniek

In de kliniek hanteren we het strengste hygiëne protocol op basis van de richtlijnen van het RIVM. Dit houdt onder meer in dat we géén handen schudden, gepaste afstand bewaren en extra handhygiëne toepassen. Daarnaast proberen we het aantal bezoekers in onze kliniek te beperken. Hierdoor is het momenteel niet mogelijk om een bezoeker mee te nemen naar uw bezoek. Je komt alleen naar de kliniek, tenzij een begeleider om medische redenen noodzakelijk is. Neem dan contact op met het hoofdkantoor.

Geen ziekenhuizen

De klinieken waar Prescan mee samenwerkt zijn veelal privéklinieken, hier worden geen patiënten met corona behandeld zoals in een ziekenhuis. Ook heeft Prescan op elke locatie een eigen wachtruimte, deze zullen niet vol raken zoals een wachtruimte in een ziekenhuis. Daarnaast worden cliënten met virus- en griepverschijnselen altijd doorverwezen naar de huisarts en niet bij een kliniek van Prescan onderzocht. Cliënten van Prescan ondergaan veelal een health check voor de zekerheid of vanwege vage langdurige klachten, niet voor acute klachten zoals bij een virus. Wanneer er ook maar sprake van enig risico op het coronavirus is, zal de kliniek tijdelijk sluiten. Er zullen dan geen cliënten onderzocht worden. Uiteraard volgt Prescan de richtlijnen van het RIVM.

Preventief onderzoek

Heb je binnenkort een health check bij Prescan op de planning staan? Dan ontvangen we je graag in een van onze Nederlandse klinieken. De klinieken in Duitsland zijn in ieder geval tot en met 6 april gesloten aangezien deze in het Nordrhein Westfalen gebied liggen, wat als risicogebied is afgegeven. Heb je in die periode een afspraak staan in een Duitse kliniek? Dan zullen we zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om de afspraak te verzetten.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Wij beantwoorden ze graag. Je kunt ons bereiken via 074 255 9 255 of mailen naar info@prescan.nl

Terug naar overzicht
Lees ook:
5 dingen die je nog niet wist over de MRI-scan
5 dingen die je nog niet wist over de MRI-scan
24 december 2021

Benieuwd hoe het met je gezondheid gesteld is? Een preventief gezondheidsonderzoek bestaande uit 5 gerichte…

Lees meer
'Een bodyscan geeft mij zekerheid en rust.'
'Een bodyscan geeft mij zekerheid en rust.'
24 december 2021

Iedere dag is Annemiek Hempen (52) actief bezig. Van pilates thuis of in de sportschool tot een stevige…

Lees meer
Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30