Home Nieuws Stoptober
Stoptober

Stoptober

17 oktober 2019  •  leestijd 2 minuten

Het is inmiddels een bekend fenomeen: de maand oktober staat traditiegetrouw in het teken van stoppen met roken en is daarom omgedoopt tot Stoptober. Wij omarmen dit initiatief vanzelfsprekend en vertellen je graag over hoe wij een bijdrage leveren.

Roken kost je niet alleen je gezondheid, maar het kost de samenleving veel geld. Want aan de drieënhalf miljard aan zorgkosten die rokers veroorzaken, betalen we natuurlijk allemaal mee. En wist je dat bijvoorbeeld alleen al in Nederland jaarlijks zo’n 20.000 mensen sterven aan de gevolgen van roken? Schrikbarende cijfers!

Hulp bij stoppen met roken

Wil je stoppen met roken? Dat is een goed begin! Misschien is dit je eerste poging, maar het kan ook zijn dat je al veel pogingen hebt gedaan. Dan is het best frustrerend als het niet lukt. Stel dat het makkelijker was om te stoppen? Zou je het dan wel doen? En zou het dan wel lukken?

Gratis cursus stoppen met roken

Sinds 2003 bieden wij de mogelijkheid voor een health check, gewoon voor de zekerheid. Zo’n periodieke check-up is goed, maar een gezonde levensstijl is minstens zo belangrijk. Daarom bieden we in samenwerking met de Stichting Ik Stop Ermee een GRATIS stoppen met roken cursus aan. Speciaal voor iedere roker die klaar is met het roken en klaar is om te stoppen. Onze gratis workshop beantwoordt vragen als 'waarom rook je nou echt?' en gaat dieper in op de vraag waarom stoppen zowel fysiek als mentaal zo lastig is. Je leert meer over methodes die niet werken - bijvoorbeeld minderen, vervangen of medicatie – en nog belangrijker hoe je wél moet stoppen.

“Onze methode is uniek. Het geheim van de cursus is dat alle raadsels rondom het roken worden ontrafeld. Daarna is stoppen zo makkelijk, het is bijna leuk!”

Stoppen tijdens Stoptober

Wil jij nu écht van het roken af? Dan is dit je kans. Er is nu echt geen enkel excuus meer om niet mee te doen, want deze cursus wordt op diverse locaties in Nederland aangeboden. Altijd in de buurt en… het is gratis. Dus grijp je kans en meld je aan. Op naar een betere gezondheid!

Gratis cursus stoppen met roken:

25 oktober Purmerend - 30 oktober Hengelo - 4 november Vught -11 november Amsterdam - 13 november Leusden - 14 november ’s-Gravenzande

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.prescan.nl/stoptober.

Terug naar overzicht
Lees ook:
vrouw zit aan tafel, achter laptop
4 tips om tijdens het (thuis)werken voldoende beweging te krijgen.
25 augustus 2021

Thuiswerken is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Je hebt een slaapkamer omgetoverd tot kantoor of…

Lees meer
Client van Prescan over bodyscan
Breng je gezondheid in kaart.
9 juli 2021

Iedereen wil in goede gezondheid oud worden. Maar hoe weet je of je gezond bent? En wat zijn voor jou…

Lees meer
Wij helpen je graag verder.