Cardio Plus Programma

Uitgebreid hartonderzoek van Prescan®

 

Uitgebreid hartonderzoek

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland hebben een hart- of vaatziekte. Eén op de drie Nederlanders sterft eraan. Bij vrouwen is een hart- of vaatziekte zelfs doodsoorzaak nummer 1. Alle reden om een hartonderzoek te overwegen.

Het Cardio Plus Programma bij Prescan is een zeer waardevol preventief onderzoek, dat inzicht geeft in het functioneren van je hart en vaten. Hierdoor kunnen afwijkingen zoals een lekkende hartklep, vernauwingen en hartritmestoornissen vroegtijdig ontdekt worden. Onderstaande klachten, symptomen en risico’s kunnen een aanleiding zijn om te kiezen voor het Cardio Plus programma. 

 • pijn en/of een drukkend gevoel op de borst
 • kortademigheid
 • benauwdheid
 • pijn in kaak en armen
 • verhoogde bloeddruk
 • verhoogd risico op hart- en vaatziekten (suikerziekte, roken, familaire belasting, overgewicht)

Het Cardio Plus Programma bestaat uit omvat alle mogelijke onderzoeken met betrekking tot het hart. 

Cardiologisch onderzoek

Het cardiologisch onderzoek bestaat uit een echo, longfunctietest, fietstest en een hartfilmpje. De resultaten geven inzicht in het functioneren van het hart en afwijkingen kunnen vroegtijdig worden ontdekt. De echo geeft een indruk van onder meer de dikte van de hartspier, de pompfunctie en het functioneren van de hartkleppen. Een hartfilmpje geeft een indruk van het functioneren van het hart, hierdoor kan de arts bijvoorbeeld tot de ontdekking komen dat er sprake is van een hartritmestoornis, dat je hart groter is dan normaal, je eerder een hartinfarct hebt gehad of je hart niet voldoende zuurstof krijgt. 

IMT-meting 

Een IMT meting wordt gedaan vanaf 40 jaar. Bij dit onderzoek wordt de zogenaamde vaatkwailiteit gemeten door middel van een echo van de halsslagaders. Door dit vast te stellen wordt duidelijk of de vaatwanddikte in orde is en of er sprake is van vernauwingen. 

Laboratoriumonderzoek

Een laboratoriumonderzoek kan aandoeningen aantonen die niet op een scan zijn te zien. Door een onderzoek op basis van bloed, urine en ontlasting kom je meer te weten over het functioneren van je organen (nieren, schildklier, lever), het bloedbeeld, risicofactoren op hart- en vaatziekten (zoals een te hoog glucose en/of te hoge vetwaarden) en de kans op bepaalde vormen van kanker. 

Bloedonderzoek

Bij het aanvullend bloedonderzoek worden naast het cholesterol en de triglyceridengehalten ook apolipoproteïne (eiwitten) in verband gebracht voor de ontwikkeling van slagaderverkalking. Samen met cholesterol vormen triglyceriden de grootste bron van vet in de bloedbaan. Slagaderverkalking is het ontstaan van plaque (lokale verdikking) van een bloedvat ten gevolge van bijvoorbeeld een verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk, of het hebben van overgewicht. Tevens meet het ook het LpA (lipoproteïne A), twee apolipoproteïne en homocysteïne, de hoogte van deze waarden geeft het risico op hart- en vaatziekten weer. 

Snel duidelijkheid

Voor het Cardio Plus Programma bij Prescan heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Ook zijn er geen lange wachttijden. Vaak ben je al binnen een dag aan de beurt. Je krijgt binnen 10 dagen de uitslag en een deskundig advies van de cardioloog: zo weet je snel waar je aan toe bent. Het voordeel is dat je al in een vroeg stadium aan een eventueel behandeltraject kunt beginnen. Dat vergroot de kans op genezing of herstel. Mocht er tijdens het onderzoek niets worden gevonden, dan ben je meteen gerustgesteld.

 

 

 

 

Cardio Plus Programma €590*

* Alle gerichte onderzoeken zijn exclusief € 59,- intake-kosten

Maak een afspraak of vraag meer informatie aan over het Cardio Plus Programma. 

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255

Op deze pagina

  Hulp nodig?

  Stuur een WhatsApp
  074 - 255 9 255

  Stel een vraag