CT-scan van het hart

 

Het hart laagje voor laagje in beeld

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland hebben een hart- of vaatziekte. Eén op de drie Nederlanders sterft eraan. Bij vrouwen is een hart- of vaatziekte zelfs doodsoorzaak nummer 1. Alle reden om een hartonderzoek te overwegen.

Met een CT-scan van het hart krijg je inzicht in het risico op een hartinfarct. De CT-scan geeft de hoeveelheid verkalkte plaques in je kransslagaders weer die een infarct kunnen veroorzaken, de zogenaamde calciumscore. Hoe hoger de calcium score, hoe meer plaques aanwezig en hoe hoger het risico op een hartinfarct. Een calciumscore heeft een voorspellende waarde met betrekking tot het risico op een hartinfarct in de komende 5-10 jaren. Tijdens het CT scan onderzoek van het hart zal de CT scanner het hart laagje voor laagje in kaart brengen, deze beelden worden vervolgens omgezet tot driedimensionale beelden. Een gemiddeld CT scan onderzoek van het hart duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.

Ben je ouder dan 45 jaar en herken je onderstaande klachten, symptomen en risico’s? Dat is het raadzaam om een CT-scan van het hart te ondergaan.

 • suikerziekte
 • familiaire belasting
 • pijn en/of een drukkend gevoel op de borst
 • kortademigheid
 • benauwdheid
 • verhoogde bloeddruk

Voor een CT-scan van het hart bij Prescan heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Ook zijn er geen lange wachttijden. Vaak ben je al binnen een dag aan de beurt. Je krijgt direct na het onderzoek al de uitslag en een deskundig advies van de cardioloog: zo weet je meteen waar je aan toe bent. Het voordeel is dat je al in een vroeg stadium aan een eventueel behandeltraject kunt beginnen. Dat vergroot de kans op genezing of herstel. Mocht er tijdens het onderzoek niets worden gevonden, dan ben je meteen gerustgesteld.

 

 

CT-scan hart €349*

* Alle gerichte onderzoeken zijn exclusief € 35,- intake-kosten

Maak een afspraak of vraag meer informatie aan over het de CT-scan van het hart. 

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255

Op deze pagina

  Hulp nodig?

  Stuur een WhatsApp
  074 - 255 9 255

  Stel een vraag