IMT-meting

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland hebben een hart- of vaatziekte. Eén op de drie Nederlanders sterft eraan. Bij vrouwen is een hart- of vaatziekte zelfs doodsoorzaak nummer 1. Alle reden om onderzoek te laten doen naar het risico op hart- en vaatziekten. 

De IMT-meting bij Prescan is een zeer waardevol preventief onderzoek, dat inzicht geeft in het risico op hart- en vaatziekten. Tijdens een pijnloos onderzoek maken we een echo van uw halsslagader, die de dikte van de vaatwand in uw halsslagader meet. Hoe dikker deze vaatwand is, hoe meer slagaderverkalking (atherosclerose) er is opgetreden en hoe meer kans u heeft op bijvoorbeeld een hart- of herseninfarct. Bij de uitslag van de meting krijgt u een persoonsgebonden advies, omdat ook leeftijd en andere risicofactoren een belangrijke rol spelen.

Ben je 40 jaar of ouder? Heeft u een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, doordat u bijvoorbeeld diabetes patiënt bent, een hoge bloeddruk heeft, uw cholesterolgehalte hoog is of speelt het erfelijkheidsrisico een rol in uw familie? Onderstaande klachten, symptomen en risico’s kunnen een aanleiding zijn om een IMT meting uit te laten voeren. 

 • pijn/drukkend gevoel op de borst
 • kortademigheid
 • benauwdheid
 • pijn in kaak en armen
 • verhoogde bloeddruk 

Voor een IMT-meting bij Prescan heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Ook zijn er geen lange wachttijden. Vaak ben je al binnen een dag aan de beurt. Je krijgt direct na het onderzoek al de uitslag en een deskundig advies van de cardioloog: zo weet je meteen waar je aan toe bent. Het voordeel is dat je al in een vroeg stadium aan een eventueel behandeltraject kunt beginnen. Dat vergroot de kans op genezing of herstel. Mocht er tijdens het onderzoek niets worden gevonden, dan ben je meteen gerustgesteld.

 

 

IMT-meting €100*

* Alle gerichte onderzoeken zijn exclusief € 35,- intake-kosten

Wist je dat de IMT-meting ook onderdeel is van het Cardio Plus Programma?

Maak een afspraak of vraag meer informatie aan over het Cardiologisch onderzoek.

 

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255

Op deze pagina

  Hulp nodig?

  Stuur een WhatsApp
  074 - 255 9 255

  Stel een vraag