Bloedarmoede

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan

Bij bloedarmoede kan het zijn dat er te weinig rode bloedcellen in het bloed zitten of dat deze minder goed werken. De rode bloedcellen zijn verantwoordelijk voor o.a. het transport van zuurstof door het lichaam. In de rode bloedcel zit hemoglobine (eiwit) met daarin vier ijzerionen waaraan zuurstof kan binden.

Een verlaagd hemoglobine gehalte kan te maken hebben met ijzertekorten, maar ook afwijkingen in het vitamine B12 of foliumzuurgehalte kunnen de oorzaak zijn van lage hemoglobine waarden. Bloedarmoede kan met dergelijke tekorten te maken hebben maar kan ook te maken met erfelijkheid, chronische ziekten of (overmatig) bloedverlies.

Een aanvullend bloedonderzoek naar bloedarmoede bekijkt naast het bloedbeeld en ijzergehalte ook naar de ijzerstofwisseling, de nierfunctie, foliumzuur en vitamine B12 tekorten. Ook wordt er gekeken of de rode bloedcellen sneller worden afgebroken door het aantal reticulocyten te bepalen en het enzym LDH te meten.

Bepalingen in het aanvullend bloedonderzoek naar bloedarmoede:

  • Reticulocyten 
  • Ferritine         
  • Transferrine    
  • Ijzerverzadiging
  • Methylmalonzuur *Indien noodzakelijk

NB. De uitslag van dit additionele onderzoek kan meer dan 10 werkdagen op zich laten wachten.


Een vrijblijvende afspraak maken voor een Total Body Scan?

Wist je dat we jouw vragen over onze onderzoeken tijdens een gratis consult kunnen beantwoorden ?

Alleen bloedonderzoek?

Wanneer je dit onderzoek graag apart wil laten uitvoeren, en het is geen onderdeel van je Total Body Scan onderzoeksprogramma, dan verwijzen je hiervoor naar onze partner Yourlabs. Je kiest eenvoudig een prikpost naar keuze en kunt binnen 24 uur je resultaten online bekijken. Lees meer op yourlabs.nl

 

Bloedarmoede €99,-

Wist je dat bloedonderzoek ook onderdeel is van de Total Body Scan Plus en Premium programma's?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255