Gluten intolerantie

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan

Coeliakie is een overmatige reactie van het lichaam tegen gluten en eiwitten die voorkomen in veel graanproducten zoals brood en pasta. Het lichaam produceert antistoffen tegen deze gluten als deze genuttigd worden. De antistoffen en auto reactieve T-cellen vallen de darmvlokken aan. Als iemand die intolerant voor gluten is toch gluten eet kan dit leiden tot beschadigingen van onder andere de slijmvliezen en darmvlokken in de darmen.

Mensen die last hebben van gluten intolerantie hebben vaak klachten in de buikregio. Dit kan buikpijn zijn maar ook winderigheid, een opgeblazen gevoel hebben of diarree hebben (vaak na het eten van graanproducten). Als het slijmvlies van de darmen wordt aangedaan kan dit leiden tot tekorten aan bepaalde voedingsstoffen met als gevolg bijvoorbeeld vermoeidheid of het verliezen van lichaamsgewicht. Bij het stoppen van eten van gluten verdwijnen de antistoffen en herstelt de darm zich.

Dit aanvullend onderzoek naar glutenintolerantie bekijkt antistoffen in het bloed tegen gluten. Dit zijn onder andere antistoffen tegen tissue transglutaminase (anti-TTG) en tegen Endomysium. Er is een relatie tussen antistof hoeveelheid en mate van verslechtering van de darmvlokken.

  • Endomysium IgA         
  • anti TTG          
  • Totaal IgA

NB. De uitslag van dit additionele onderzoek kan meer dan 10 werkdagen op zich laten wachten.


Een vrijblijvende afspraak maken voor een Total Body Scan?

Wist je dat we jouw vragen over onze onderzoeken tijdens een gratis consult kunnen beantwoorden ?

Alleen bloedonderzoek?

Wanneer je dit onderzoek graag apart wil laten uitvoeren, en het is geen onderdeel van je Total Body Scan onderzoeksprogramma, dan verwijzen je hiervoor naar onze partner Yourlabs. Je kiest eenvoudig een prikpost naar keuze en kunt binnen 24 uur je resultaten online bekijken. Lees meer op yourlabs.nl

 

Gluten intolerantie €99,-

Wist je dat bloedonderzoek ook onderdeel is van de Total Body Scan Plus en Premium programma's?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255