Hart & vaten extra

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan

Onze leefstijl heeft in veel gevallen invloed op het risico dat men loopt op hart en vaatziekten. Er bestaan veel verschillende hart- en vaatziekten. Enkele voorbeelden zijn het hebben van een beroerte of hartinfarct. Slagaderverkalking (artherosclerose) zorgt voor een verhoogd risico op het krijgen van bovenstaande aandoeningen. Slagaderverkalking is het ontstaan van plaque (lokale verdikking) van een bloedvat ten gevolge van bijvoorbeeld een verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk, of het hebben van overgewicht.

Er zijn verschillende risicofactoren meetbaar die iets zeggen over het risico op hart en vaatziekten. Zo kan men bijvoorbeeld een hoge bloeddruk hebben, roken, overgewicht hebben of bijvoorbeeld een verhoogd (totaal) cholesterol hebben.

In dit onderzoek worden naast het cholesterol en de triglyceridengehalten ook apolipoproteine (eiwitten) in verband gebracht als een onafhankelijke risicofactor voor de ontwikkeling van slagaderverkalking. Daarnaast analyseert dit onderzoek het homocysteïne gehalte en meet het ook het LpA (lipoproteïne A) en twee apolipoproteine.   

  • LpA     
  • Apolipoproteine B       
  • Apolipoproteine A1

NB. De uitslag van dit additionele onderzoek kan meer dan 10 werkdagen op zich laten wachten.


Een vrijblijvende afspraak maken voor een Total Body Scan?

Wist je dat we jouw vragen over onze onderzoeken tijdens een gratis consult kunnen beantwoorden ?

Alleen bloedonderzoek?

Wanneer je dit onderzoek graag apart wil laten uitvoeren, en het is geen onderdeel van je Total Body Scan onderzoeksprogramma, dan verwijzen je hiervoor naar onze partner Yourlabs. Je kiest eenvoudig een prikpost naar keuze en kunt binnen 24 uur je resultaten online bekijken. Lees meer op yourlabs.nl

 

Hart & vaten extra €89,-

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255