Hormonen vrouw

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan

Vijf belangrijke vrouwelijke hormonen zijn: FSH, LH, prolactine, oestradiol en progesteron. Het FSH en LH hebben invloed op de ovulatie en de follikelgroei. Prolactine heeft invloed op de melkklieren en is in staat de afgifte van LH, FSH, en oestrogeen te remmen zodat de cyclus natuurlijk te laten verlopen. Oestradiol is het vrouwelijk geslachtshormoon en progesteron speelt een rol bij de ontwikkeling van het baarmoederslijmvlies.

Als de hormoonhuishouding ontregelt raakt, kunnen er verschillende klachten ontstaan. Dit zijn klachten zoals een verminderd libido, vermoeidheid maar ook lusteloosheid of lichamelijke klachten als huidirritaties kunnen ontstaan.  

Dit aanvullend bloedonderzoek bepaalt vijf vrouwelijke hormonen. Hiervan wordt het vrouwelijk geslachtshormoon oestradiol als belangrijkste gezien. Daarnaast worden het LH, progesteron, FSH en prolactinegehalte bepaald.

Bepalingen in het aanvullend laboratoriumonderzoek voor vrouwelijke hormonen:

  • Oestradiol
  • Progesteron
  • LH
  • FSH
  • Prolactine

NB. De uitslag van dit additionele onderzoek kan meer dan 10 werkdagen op zich laten wachten.

Een vrijblijvende afspraak maken voor een Total Body Scan?

Wist je dat we jouw vragen over onze onderzoeken tijdens een gratis consult kunnen beantwoorden ?

Alleen bloedonderzoek?

Wanneer je dit onderzoek graag apart wil laten uitvoeren, en het is geen onderdeel van je Total Body Scan onderzoeksprogramma, dan verwijzen je hiervoor naar onze partner Yourlabs. Je kiest eenvoudig een prikpost naar keuze en kunt binnen 24 uur je resultaten online bekijken. Lees meer op yourlabs.nl

 

Hormonen vrouw €99,-

Wist je dat bloedonderzoek ook onderdeel is van de Total Body Scan Plus en Premium programma's?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255