Schildklier uitgebreid

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan

De schildklier bevindt zich in de hals en speelt een belangrijke rol bij de stofwisseling en groei van het lichaam. Voor het aanmaken van het schildklierhormoon heeft de schildklier jodium nodig. Bij afwijkingen aan de schildklier kan men spreken over een te traag (hypothyroïdie) of te snel werkende schildklier (hyperthyroïdie).

Bij afwijkingen aan de schildklier kan er bij een trage schildklier sprake zijn van vochtophopingen, kortademigheid, vermoeidheid, gewichtstoename, of maag-darm problemen. Een te snel werkende schildklier kan leiden tot vermoeidheid, een snelle polsslag, overmatig zweten, hartkloppingen, gewichtsverlies, gejaagdheid en darmproblematiek.

Dit aanvullende bloedonderzoek bekijkt de hoeveelheid vrij schildklierhormoon en antistoffen tegen schildklierhormoon in het bloed.

Bepalingen in het aanvullend laboratoriumonderzoek voor de schildklier zijn:

  • TT3
  • Anti-TPO
  • FT4

NB. De uitslag van dit additionele onderzoek kan meer dan 10 werkdagen op zich laten wachten.

Een vrijblijvende afspraak maken voor een Total Body Scan?

Wist je dat we jouw vragen over onze onderzoeken tijdens een gratis consult kunnen beantwoorden ?

Alleen bloedonderzoek?

Wanneer je dit onderzoek graag apart wil laten uitvoeren, en het is geen onderdeel van je Total Body Scan onderzoeksprogramma, dan verwijzen je hiervoor naar onze partner Yourlabs. Je kiest eenvoudig een prikpost naar keuze en kunt binnen 24 uur je resultaten online bekijken. Lees meer op yourlabs.nl

 

Schildklier uitgebreid €69,-

Wist je dat bloedonderzoek ook onderdeel is van de Total Body Scan Plus en Premium programma's?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255