Vermoeidheid

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan

Chronische vermoeidheid wordt omschreven als het langdurig aanblijven van een vermoeid gevoel. Dit kan komen door tal van oorzaken waar lang niet altijd de oorzaak van kan worden achterhaald. Zo zijn er gevallen bekend waar stress, slaapgebrek of voeding de oorzaak is. Maar er zijn ook twee virussen die invloed kunnen hebben op vermoeidheid. De ziekte van Pfeiffer en het Cytomegalovirus zijn hiervan de twee meest bekende en meest voorkomende.

Het Epstein Barr virus is verantwoordelijk voor het ontstaan van de ziekte van Pfeiffer (ook wel bekend als de “Kissing disease”). Deze besmettelijke ziekte is overdraagbaar middels bijvoorbeeld speekseluitwisseling. Symptomen zijn o.a. koorts, vermoeidheid, huiduitslag en mogelijke ontsteking in de keel. Het Cytomegalovirus lijkt qua symptomen op de ziekte van Pfeiffer en zorgt ook voor overmatige vermoeidheid en koorts.

Dit aanvullend onderzoek naar (chronische) vermoeidheid kijkt naar de aanwezigheid van antistoffen tegen het Cytomegalovirus en het Epstein Barr virus. De EBNA bepaling zorgt ervoor dat er onderscheid gemaakt kan worden tussen een primaire en secundaire EBV infectie.

Bepalingen in het aanvullend bloedonderzoek naar (chronische) vermoeidheid:

  • CMV (IgG)
  • CMV (IgM)          
  • EBV (IgG)
  • EBV (IgM)
  • EBNA

NB. De uitslag van dit additionele onderzoek kan meer dan 10 werkdagen op zich laten wachten.


Een vrijblijvende afspraak maken voor een Total Body Scan?

Wist je dat we jouw vragen over onze onderzoeken tijdens een gratis consult kunnen beantwoorden ?

Alleen bloedonderzoek?

Wanneer je dit onderzoek graag apart wil laten uitvoeren, en het is geen onderdeel van je Total Body Scan onderzoeksprogramma, dan verwijzen je hiervoor naar onze partner Yourlabs. Je kiest eenvoudig een prikpost naar keuze en kunt binnen 24 uur je resultaten online bekijken. Lees meer op yourlabs.nl

 

Vermoeidheid €99,-

Wist je dat bloedonderzoek ook onderdeel is van de Total Body Scan Plus en Premium programma's?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255