Voedselallergie

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan

Men spreekt over voedselallergie als het afweersysteem van het lichaam overmatig heftig reageert zodra het in contact komt met een bepaalde stof die in de voeding aanwezig is. Men krijgt dan last van jeuk, een rode geïrriteerde huid, keel, mond of neus maar ook een geïrriteerd en branderig gevoel komen regelmatig voor.

Dit aanvullend bloedonderzoek kijkt of er antistoffen aanwezig zijn voor een bepaald voedingsproduct. Er worden immunoglobulines (antistoffen) bepaald van de elf meest voorkomende voedselallergieën.

De elf meest voorkomen voedselallergieën in Nederland die in dit aanvullend onderzoek worden geanalyseerd zijn: koemelk, vis, tarwe, pinda’s, soja, kippenei-eiwit, kiwi, tomaat, cashewnoten, hazelnoten en sesamzaden.

Bepalingen in het aanvullend laboratoriumonderzoek voor voedselallergie zijn:

De allergenen IgE (of sIgE) van de elf meest voorkomende voedselallergieën worden getest waardoor (vermoedelijk) een allergische reactie optreedt.

NB. De uitslag van dit additionele onderzoek kan meer dan 10 werkdagen op zich laten wachten.

Een vrijblijvende afspraak maken voor een Total Body Scan?

Wist je dat we jouw vragen over onze onderzoeken tijdens een gratis consult kunnen beantwoorden ?

Alleen bloedonderzoek?

Wanneer je dit onderzoek graag apart wil laten uitvoeren, en het is geen onderdeel van je Total Body Scan onderzoeksprogramma, dan verwijzen je hiervoor naar onze partner Yourlabs. Je kiest eenvoudig een prikpost naar keuze en kunt binnen 24 uur je resultaten online bekijken. Lees meer op yourlabs.nl

 

Voedselallergie €249,-

Wist je dat bloedonderzoek ook onderdeel is van de Total Body Scan Plus en Premium programma's?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255