Ziekte van Lyme

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan

In Nederland komt een tekenbeet relatief vaak voor, maar bij ongeveer 2% van de tekenbeten loopt men ook een infectie op met de bacterie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de ziekte van Lyme. De borrelia burgdorferi is de bacterie die de tekenbeetziekte of ziekte van Lyme veroorzaakt. 

Bij een tekenbeet ontstaat vaak een verkleuring van de huid rond de plek van de beet. Dit kan een rode kring zijn of egale plek. Later kunnen o.a. ook koorts, gewrichtspijn en spierpijn zich ontwikkelen, evenals zenuw- en hartklachten en huidproblematiek. Als de bacterie langdurig (onbehandeld) in het lichaam aanwezig is, kan men chronische Lyme ontwikkelen.

Bij een bloedonderzoek naar de ziekte van Lyme wordt er altijd een combinatie van een ELISA test en Western Blot uitgevoerd. Dit is omdat dit medisch gezien de meest betrouwbare resultaten geeft in het kader van een infectie met de ziekte van Lyme.

Bepalingen in het aanvullend ziekte van Lyme bloedonderzoek:

  • Borrelia IgG
  • Borrelia IgM
  • Western Blot

NB. De uitslag van dit additionele onderzoek kan meer dan 10 werkdagen op zich laten wachten.

Een vrijblijvende afspraak maken voor een Total Body Scan?

Wist je dat we jouw vragen over onze onderzoeken tijdens een gratis consult kunnen beantwoorden ?

Alleen bloedonderzoek?

Wanneer je dit onderzoek graag apart wil laten uitvoeren, en het is geen onderdeel van je Total Body Scan onderzoeksprogramma, dan verwijzen je hiervoor naar onze partner Yourlabs. Je kiest eenvoudig een prikpost naar keuze en kunt binnen 24 uur je resultaten online bekijken. Lees meer op yourlabs.nl

 

Ziekte van Lyme €199,-

Wist je dat bloedonderzoek ook onderdeel is van de Total Body Scan Plus en Premium programma's?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255