Ontlastingsonderzoeken

We onderzoeken ontlasting op allerlei allergieën.

De ontlastingsonderzoeken van Prescan bieden de mogelijkheid inzicht te krijgen in de oorzaak van uw klachten. Eén op de tien mensen heeft regelmatig last van darmklachten. Dit kan onder andere bestaan uit steken en krampen bij de buikstreek, winderigheid, diarree of een opgeblazen gevoel.

Door onze ervaring en expertise bieden wij u kwalitatief zeer hoogwaardige onderzoeken. De gerichte ontlastingsonderzoeken die Prescan aanbiedt zijn: Darmflora, PDS, Candida soorten, Gluten allergie, Histamine intolerantie, Immuunsysteem, Maagklachten en Parasitologie. In deze onderzoeken wordt de oorzaak van uw klachten in kaart gebracht door een uitgebreide analyse.

De onderzoeken van Prescan kunt u doen op advies van uw huisarts, preventief of op eigen initiatief. Alle onderzoeken kunt u thuis doen en opsturen naar een van onze specialisten. U ontvangt binnen 10 dagen een uitslag per e-mail. Bij deze uitslag is een uitgebreid rapport toegevoegd, hierin staat een gericht advies zodat, in overleg met uw huisarts, zo snel mogelijk eventueel de juiste behandeling kan worden gestart.

Een groot deel van de mensen met darmklachten is besmet met eencellige parasieten. Prescan verzorgt DNA-analyses op de vier meest voorkomende darmparasieten. 

Met of zonder verwijzing

U kunt met of zonder verwijzing terecht bij Prescan. De onderzoeken kunnen dus op aanraden van uw arts, maar ook op eigen initiatief aangevraagd worden. Welke weg u ook kiest, vanaf het moment dat u Prescan belt, heeft u contact met verpleegkundige onderzoekscoördinatoren die uw vragen kunnen beantwoorden, een luisterend oor bieden en uw aanvraag in behandeling nemen. Wij zijn er voor u!

Ontlastingsonderzoeken

Onderstaande onderzoeken zijn thuistesten. Deze testen worden naar je opgestuurd, nadat je een advies hebt ontvangen van een van onze verpleegkundige onderzoekcoördinatoren. We verzoeken vervolgens een sample van ontlasting op te sturen naar ons laboratorium.

Ontlastingsonderzoeken
€309,-*

Chronisch Darmklachten pakket

Heeft u last van winderigheid, een opgezette buik, krampen, brijachtige ontlasting, verstopping, buikpijn, of vermoeidheid en een duf gevoel in het hoofd? Is de diagnose spastische darm of Prikkelbare Darm Syndroom, PDS, gesteld? Door middel van 9 verschillende testen zoomen we in op een groot spectrum aan mogelijke onderliggende oorzaken van deze diagnose.

Lees verder
Ontlastingsonderzoeken
€155

Onderzoek Darmflora

Dit pakket omvat ontlastingsonderzoek darmflora, gisten en schimmels, gluten en weerstand Het doel van de test is te beoordelen of darmklachten worden veroorzaakt door een ontstekingsreactie, verdelingsproblemen, gluten, een afwijking van de darmflora of overgroei met gisten.

Lees verder
Ontlastingsonderzoeken
€225

Parasitologie

Een groot deel van de mensen met darmklachten is besmet met eencellige parasieten. Prescan verzorgt DNA-analyses op de vijf meest voorkomende darmparasieten

Lees verder
Ontlastingsonderzoeken
€49

Candida soorten pakket

Een toename van gisten zoals Candida albicans veroorzaakt darmklachten, een opgezette buik of vermoeidheid. Die overmatige groei van Candida wordt vaak een ‘schimmelinfectie’ genoemd, maar candida is een gist. Met een speciale kweek worden de aantallen en soorten gisten in de darm bepaald.

Lees verder
Ontlastingsonderzoeken
€79

Maagklachten pakket

Maagklachten kunnen diverse oorzaken hebben. Binnen dit pakket ligt de focus op zuurtegraad, zetmeelgehalte, vet, helicobacter pylori en calprotectine.

Lees verder
Ontlastingsonderzoeken
€79

Immuunsysteem

Onderzoek op weerstand en ontstekingsreacties van de darmwand, door middel van drie analyses.

Lees verder
Ontlastingsonderzoeken
€75

Glutenintolerantie pakket / coeliakie

De ontlasting wordt getest op antilichamen tegen anti-gliadine en anti-weefseltransglutamine en immunoglobuline A. Heeft u buiklachten, bent u vermoeid, merkt u dat de klachten afnemen wanneer u brood en producten die gluten bevatten, weglaat?

Lees verder
Ontlastingsonderzoeken
€69

Histamine-intolerantie

Bij deze test wordt het histamine gehalte van de ontlasting bepaald. Kenmerkend voor een hoog gehalte is de combinatie van diarree en symptomen als jeuk, een verstopte neus, slapeloosheid of hoofdpijn.

Lees verder
 

Ontlastingsonderzoek Vanaf €40

Meer informatie over allergie of intolerantie onderzoek door middel van ontlasting? Onze onderzoekscoördinatie adviseert over het meest geschikte onderzoek voor jouw situatie.

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Altijd een kliniek in de buurt

Op deze pagina

    Hulp nodig?

    Stuur een WhatsApp
    074 - 255 9 255

    Stel een vraag