Onderzoeken

Cardio Plus Programma

Inzicht in het functioneren van je hart- en vaten.

Home Onderzoeken Cardio Plus Programma

Wat wordt er onderzocht bij het Cardio Plus programma?

Het Cardio Plus programma geeft uitgebreid inzicht in het functioneren van het hart- en vaten.

Cardio Plus Programma

Het Cardio Plus Programma omvat een cardiologisch onderzoek, IMT meting, een uitgebreid laboratoriumonderzoek, en een aanvullend bloedonderzoek.

Cardiologisch onderzoek

Het cardiologisch onderzoek bestaat uit een echo, fietstest en een hartfilmpje. De resultaten geven inzicht in het functioneren van het hart en afwijkingen kunnen vroegtijdig worden ontdekt. De echo geeft een indruk van onder meer de dikte van de hartspier, de pompfunctie en het functioneren van de hartkleppen. Een hartfilmpje geeft een indruk van het functioneren van het hart, hierdoor kan de arts bijvoorbeeld tot de ontdekking komen dat er sprake is van een hartritmestoornis, dat je hart groter is dan normaal, je eerder een hartinfarct hebt gehad of je hart niet voldoende zuurstof krijgt.

IMT-meting

Een IMT-meting wordt gedaan vanaf 40 jaar. Bij dit onderzoek wordt de zogenaamde vaatkwailiteit gemeten door middel van een echo van de halsslagaders. Door dit vast te stellen wordt duidelijk of de vaatwanddikte in orde is en of er sprake is van vernauwingen.

Laboratoriumonderzoek

Een laboratoriumonderzoek kan aandoeningen aantonen die niet op een scan zijn te zien. Door een onderzoek op basis van bloed, urine en ontlasting kom je meer te weten over het functioneren van je organen (nieren, schildklier, lever), het bloedbeeld, risicofactoren op hart- en vaatziekten (zoals een te hoog glucose en/of te hoge vetwaarden) en de kans op bepaalde vormen van kanker. Bij het aanvullend bloedonderzoek worden naast het cholesterol en de triglyceridengehalten ook apolipoproteïne (eiwitten) in verband gebracht voor de ontwikkeling van slagaderverkalking. Tevens meet het ook het LpA (lipoproteïne A), twee apolipoproteïne en homocysteïne, de hoogte van deze waarden geeft het risico op hart- en vaatziekten weer.

Hartklachten

Inhoud & prijs

Cardio Plus Programma

Gericht onderzoek naar
 • Functioneren van het hart en vaten
 • Hartziektes en andere afwijkingen
 • Slagaderverkalking
 • Longcapaciteit
 • Hartkleppen, hartpompfunctie en de hartkamers
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  60 min.
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
€590,- *
* Excl. €59,- intakekosten.
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Wat is mijn horizon? Ik wil het weten. Als je weet wat er loos is, kun je maatregelen nemen.'
- Koop Lenstra
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.