Onderzoeken

CT-scan hart

In 20 minuten inzicht in je hart.

Home Onderzoeken CT-scan hart

Wat wordt er onderzocht tijdens een CT-scan van het hart?

Met een CT-scan van het hart krijg je inzicht in het risico op een hartinfarct. Tijdens de CT-scan wordt het hart laagje voor laagje in kaart gebracht.

CT-scan hart

Hoe hoger de calcium score tijdens het onderzoek, hoe meer plaques aanwezig en hoe hoger het risico op een hartinfarct. Een calciumscore heeft een voorspellende waarde met betrekking tot het risico op een hartinfarct in de komende 5-10 jaar.

Tijdens het onderzoek zal de CT-scanner het hart laagje voor laagje in kaart brengen, deze beelden worden vervolgens omgezet tot driedimensionale beelden. Een gemiddeld CT scan onderzoek van het hart duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.

Er zijn bepaalde eisen voordat je een CT-scan kunt ondergaan, omdat een CT-scan een vorm van röntgenonderzoek is. Er is namelijk bij ieder röntgenonderzoek, ondanks het gebruik van minimale doses straling, er nog steeds een minimale kans is op het ontstaan van tumoren, is ook ieder CT-onderzoek aan strenge regelgeving gebonden. Het belangrijkste criterium bij een CT-scan van het hart is dat men tevoren al een verhoogd risico op hart- en vaatziekten moet hebben. Dit risico wordt ingeschat aan de hand van de volgende risicofactoren: >45 jaar oud, familiaire belasting, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, overgewicht, diabetes en roken.

Hartklachten

Inhoud & prijs

CT-scan hart

Gericht onderzoek naar
  • Risico op hartinfarct
  • Hoeveelheid verkalkte plaques kransslagaders
  • Tijdsduur onderzoek
    10 min.
  • Zelfde dag uitslag?
    Ja
€349,- *
* Exclusief €59,- intakekosten.
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons.
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Wat is mijn horizon? Ik wil het weten. Als je weet wat er loos is, kun je maatregelen nemen.'
- Koop Lenstra
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Bekijk hier alle (1908) reviews
Feedback company
Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:00 tot 20:00
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:00 tot 20:00