Onderzoeken

MRI-scan elleboog

In 30 minuten inzicht in je elleboog.

Home Onderzoeken MRI-scan elleboog

Wat wordt er onderzocht tijdens een MRI-scan van de elleboog?

Een MRI-scan brengt de elleboog laag voor laag in beeld. Met behulp van een magnetisch veld worden er honderden beelden van je pols gemaakt waarmee de huidige staat in beeld kan worden gebracht.

MRI-scan elleboog

Wanneer je pijnklachten of zwellingen bij je elleboog hebt, is het raadzaam om een MRI-scan te ondergaan. Sommige afwijkingen zijn niet zichtbaar op een röntgenfoto, maar wel op een MRI-scan. Bij een MRI-scan is bloed, vet en ander weefsel goed te onderscheiden. Door middel van een MRI-scan kan het ellebooggewricht goed worden afgebeeld. De pezen van de spieren rondom de elleboog, het gewrichtskapsel en de gewrichtsbanden zijn hiermee goed af te beelden. Bovendien kan het kraakbeen duidelijk zichtbaar worden, evenals de aanwezigheid van vocht in het gewricht of in het bot (botoedeem). Afwijkingen in deze structuren zijn dan ook vaak goed op te sporen aan de hand van een MRI-scan.

Klachten

Problemen van het ellebooggewricht kunnen pijnklachten geven rondom de elleboog, maar kunnen ook uitstralen naar de bovenarm, de onderarm, de pols en de hand. De botten die het ellebooggewricht vormen kunnen over de het gehele bot pijn doen. Daarnaast verlopen de spieren van de elleboog van de bovenarm tot aan de pols/hand.

Inhoud & prijs

MRI-scan elleboog

Gericht onderzoek naar
 • Kraakbeen
 • Vocht in elleboog
 • De pezen van de spieren rondom de elleboog, het gewrichtskapsel en de gewrichtsbanden
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  30 min
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
€525,-
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Een health check geeft mij inzicht in mijn gezondheid. Door mij regelmatig preventief te laten onderzoeken hoop ik gezond en gelukkig mijn kinderen te zien opgroeien.’
- Brigitte Baggliaca
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.