Onderzoeken

Reumatologie

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan.

Home Onderzoeken Reumatologie

Wat wordt er onderzocht bij een onderzoek naar reuma?

Bij dit bloedonderzoek naar reumatologie wordt gekeken naar antistoffen, ontstekingsfactoren, en de aanwezigheid van reumafactoren.

Standaard laboratoriumonderzoek

Het onderzoek naar reuma is een aanvullend onderzoek op ons standaard laboratoriumonderzoek. Kies je voor een aanvullend onderzoek, dan boek je dit in combinatie met een standaard laboratoriumonderzoek. Door het laboratoriumonderzoek krijg je een beeld van het functioneren van je organen zoals je nieren, schildklier en lever, eventuele risicofactoren op hart- en vaatziekten (zoals een te hoog glucose en/of vetwaarden) en de kans op darm- en prostaatkanker. Daarnaast wordt gekeken naar de totale samenstelling van je bloed, oftewel het bloedbeeld.

Reuma

De aan- en afwezigheid van bepaalde van stoffen in het bloed kan bijdragen aan het vinden van een bepaalde type reuma. De drie meest bekende vormen van reuma zijn: Ontsteking reuma, artrose en wekedelen reuma. Een aantal aandoeningen die met het bewegingsapparaat te maken hebben worden als groep reumatische aandoeningen genoemd. Het bewegingsapparaat bestaat o.a. uit de gewrichten, spieren, pezen, het gewrichtskapsel, de slijmzakjes en het bot. Bij reuma krijgt men vaak last van gewrichtspijn, stijfheid, zwelling en vermoeidheid. In het preventief bloedonderzoek van Prescan wordt het CRP en urinezuur al gemeten.

Klachten

Inhoud & prijs

Reumatologie

Gericht onderzoek naar
 • Bezinking
 • Ds-DNA
 • Anti-CCP
 • Reuma factor
 • ENA screen
 • HLA-27
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  10 min
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Nee
€439,- *
* Excl. €35,- intakekosten.
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Ik wil dat mijn lichaam op en top functioneert, een health check geeft grip op mijn gezondheid.’
- Arjan Jagt
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.