Onderzoeken

Vermoeidheid

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan.

Home Onderzoeken Vermoeidheid

Wat wordt er onderzocht bij een onderzoek naar vermoeidheid?

Dit aanvullend onderzoek naar (chronische) vermoeidheid kijkt naar de aanwezigheid van antistoffen tegen het Cytomegalovirus en het Epstein Barr virus.

Standaard laboratoriumonderzoek

Het onderzoek naar vermoeidheid is een aanvullend onderzoek op ons standaard laboratoriumonderzoek. Kies je voor een aanvullend onderzoek, dan boek je dit in combinatie met een standaard laboratoriumonderzoek. Door het laboratoriumonderzoek krijg je een beeld van het functioneren van je organen zoals je nieren, schildklier en lever, eventuele risicofactoren op hart- en vaatziekten (zoals een te hoog glucose en/of vetwaarden) en de kans op darm- en prostaatkanker. Daarnaast wordt gekeken naar de totale samenstelling van je bloed, oftewel het bloedbeeld.

Chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid wordt omschreven als het langdurig aanblijven van een vermoeid gevoel. Dit kan komen door tal van oorzaken waar lang niet altijd de oorzaak van kan worden achterhaald. Zo zijn er gevallen bekend waar stress, slaapgebrek of voeding de oorzaak is.

Maar er zijn ook twee virussen die invloed kunnen hebben op vermoeidheid. De ziekte van Pfeiffer en het Cytomegalovirus zijn hiervan de twee meest bekende en meest voorkomende. De ziekte van Pfeiffer is overdraagbaar middels bijvoorbeeld speekseluitwisseling. Symptomen zijn o.a. koorts, vermoeidheid, huiduitslag en mogelijke ontsteking in de keel. Het Cytomegalovirus lijkt qua symptomen op de ziekte van Pfeiffer en zorgt ook voor overmatige vermoeidheid en koorts.

Aanleidingen

De volgende klachten en/of aandoeningen kunnen een aanleiding zijn voor een laboratoriumonderzoek naar vermoeidheid:

 • Stress
 • Ziekte van Pfeiffer
 • Slaapgebrek
Inhoud & prijs

Vermoeidheid

Gericht onderzoek naar
 • CMV (IgG)
 • CMV (IgM)
 • EBV (IgG)
 • EBV (IgM)
 • EBNA
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  10 min
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Nee
€339,-
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Een health check geeft mij grip op mijn gezondheid. Door mij regelmatig preventief te laten onderzoeken hoop ik gezond en gelukkig mijn kinderen te zien opgroeien.’
- Brigitte Baggliaca
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.