Onderzoeken

Voedselallergie

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan.

Home Onderzoeken Voedselallergie

Wat wordt er onderzocht bij een onderzoek naar voedselallergie?

Dit aanvullend bloedonderzoek kijkt of er antistoffen aanwezig zijn voor een bepaald voedingsproduct. Er worden immunoglobulinen (antistoffen) bepaald van de elf meest voorkomende voedselallergieën.

Standaard laboratoriumonderzoek

Het onderzoek naar voedselallergie is een aanvullend onderzoek op ons standaard laboratoriumonderzoek. Kies je voor een aanvullend onderzoek, dan boek je dit in combinatie met een standaard laboratoriumonderzoek. Door het laboratoriumonderzoek krijg je een beeld van het functioneren van je organen zoals je nieren, schildklier en lever, eventuele risicofactoren op hart- en vaatziekten (zoals een te hoog glucose en/of vetwaarden) en de kans op darm- en prostaatkanker. Daarnaast wordt gekeken naar de totale samenstelling van je bloed, oftewel het bloedbeeld.

Voedselallergie

Men spreekt over voedselallergie als het afweersysteem van het lichaam overmatig heftig reageert zodra het in contact komt met een bepaalde stof die in de voeding aanwezig is. De elf meest voorkomen voedselallergieën in Nederland die in dit aanvullend onderzoek worden geanalyseerd zijn: koemelk, vis, tarwe, pinda’s, soja, kippenei-eiwit, kiwi, tomaat, cashewnoten, hazelnoten en sesamzaden.

Klachten

Inhoud & prijs

Voedselallergie

Gericht onderzoek naar
 • De allergenen IgE of sIgE
 • De elf meest voorkomende voedselallergieën
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  10 min
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Nee
€489,- *
* Excl. €35,- intakekosten.
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
'Het is fijn dat je in een korte tijd een volledige bodyscan kan doen en weet hoe je er lichamelijk er voor staat. Gezondheid is tenslotte je grootste bezit! Het heeft mij heel veel rust gegeven om te weten dat het goed is.'
- PvdL
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.