Onderzoeken

Ziekte van Lyme

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan.

Home Onderzoeken Ziekte van Lyme

Wat wordt er onderzocht bij een onderzoek naar de ziekte van Lyme?

Bij dit bloedonderzoek wordt er gekeken naar de aanwezigheid van de ziekte van Lyme.

Standaard laboratoriumonderzoek

Het onderzoek naar de ziekte van Lyme is een aanvullend onderzoek op ons standaard laboratoriumonderzoek. Kies je voor een aanvullend onderzoek, dan boek je dit in combinatie met een standaard laboratoriumonderzoek. Door het laboratoriumonderzoek krijg je een beeld van het functioneren van je organen zoals je nieren, schildklier en lever, eventuele risicofactoren op hart- en vaatziekten (zoals een te hoog glucose en/of vetwaarden) en de kans op darm- en prostaatkanker. Daarnaast wordt gekeken naar de totale samenstelling van je bloed, oftewel het bloedbeeld.

Ziekte van Lyme

Bij een bloedonderzoek naar de ziekte van Lyme wordt er altijd een combinatie van een ELISA test en Western Blot uitgevoerd. Dit is omdat dit medisch gezien de meest betrouwbare resultaten geeft in het kader van een infectie met de ziekte van Lyme.

In Nederland komt een tekenbeet relatief vaak voor, maar bij ongeveer 2% van de tekenbeten loopt men ook een infectie op met de bacterie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de ziekte van Lyme. De borrelia burgdorferi is de bacterie die de tekenbeetziekte of ziekte van Lyme veroorzaakt. Bij een tekenbeet ontstaat vaak een verkleuring van de huid rond de plek van de beet. Dit kan een rode kring zijn of egale plek.

Klachten en aanleidingen

Inhoud & prijs

Ziekte van Lyme

Gericht onderzoek naar
 • Borrelia IgG
 • Borrelia IgM
 • Western Blot
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  10 min
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Nee
€439,- *
* Excl. €35,- intakekosten.
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Wat is mijn horizon? Ik wil het weten. Als je weet wat er loos is, kun je maatregelen nemen.'
- Koop Lenstra
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.