Standaard laboratoriumonderzoek
Het onderzoek naar de ziekte van Lyme is een aanvullend onderzoek op ons standaard laboratoriumonderzoek. Kies je voor een aanvullend onderzoek, dan boek je dit in combinatie met een standaard laboratoriumonderzoek. Door het laboratoriumonderzoek krijg je een beeld van het functioneren van je organen zoals je nieren, schildklier en lever, eventuele risicofactoren op hart- en vaatziekten (zoals een te hoog glucose en/of vetwaarden) en de kans op darm- en prostaatkanker. Daarnaast wordt gekeken naar de totale samenstelling van je bloed, oftewel het bloedbeeld.
Ziekte van Lyme
Bij een bloedonderzoek naar de ziekte van Lyme wordt er altijd een combinatie van een ELISA test en Western Blot uitgevoerd. Dit is omdat dit medisch gezien de meest betrouwbare resultaten geeft in het kader van een infectie met de ziekte van Lyme.
In Nederland komt een tekenbeet relatief vaak voor, maar bij ongeveer 2% van de tekenbeten loopt men ook een infectie op met de bacterie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de ziekte van Lyme. De borrelia burgdorferi is de bacterie die de tekenbeetziekte of ziekte van Lyme veroorzaakt. Bij een tekenbeet ontstaat vaak een verkleuring van de huid rond de plek van de beet. Dit kan een rode kring zijn of egale plek.