IMT-meting

Informatie IMT-meting

Het voornaamste doel van screening (ook wel ‘preventief onderzoek’ genoemd) is het vroegtijdig opsporen van aandoeningen en het treffen van de juiste voorzorgsmaatregelen daartegen. In de regel zijn aandoeningen eenvoudiger te behandelen als ze op tijd zijn ontdekt. Bij screening worden mensen zonder klachten aan een onderzoek onderworpen om na te gaan of er misschien een aandoening aanwezig is die nog in een vroeg stadium verkeert.

Om het risico op een hartinfarct te bepalen werkt Prescan met een nieuwe techniek, de IMT-meting.

U komt voor dit onderzoek in aanmerking indien;

  • Uw onderzoek in Baarn of Gronau plaatsvindt
  • U ook het cardiologisch onderzoek doet 

IMT-meting (Intima Media Thickness)

IMT staat voor Intima Media Thickness. De eerste twee termen staan voor de twee binnenste lagen van de slagaderwand. Met de laatste term wordt aangegeven, dat de dikte tussen deze twee lagen gemeten wordt. Deze meting wordt gedaan van de beide halsslagaders met behulp van een echo apparaat. Zo krijgen we letterlijk een beeld van de gezondheid van uw vaten. Naarmate iemand ouder wordt, verandert de dikte van de twee binnenste lagen van deze slagaderwand. Dit is een normaal verschijnsel. Soms is echter de vaatwand zelf verdikt. Dat is dan goed te zien. Behalve de meting van de dikte wordt de halsslagader aan beide kanten ook onderzocht op de aanwezigheid van vernauwingen (plaques of stenose). 

Persoonlijk gesprek en begeleiding van de arts

De artsen van Prescan zullen tijdens een persoonlijk gesprek de uitslag inhoudelijk met u bespreken. Er is in dit gesprek uitgebreid de tijd om vragen te stellen. Tijdens uw onderzoek wordt u begeleid door onze gastvrouwen.

Op deze pagina

    Hulp nodig?

    Stuur een WhatsApp
    074 - 255 9 255

    Stel een vraag