Total Body Scan

Waarom een Total Body Scan?

Met de Total Body Scan krijgt u inzicht in een groot deel van uw lichaam. De meest vitale organen en bloedvaten worden door MRI-scans onderzocht. De onderzoeksmethoden geven een uitstekend beeld van organen en bloedvaten in uw lichaam. De ongevaarlijke MRI-scans brengen de volgende lichaamsdelen in beeld: schedel en hersenen, de halsslagaderen, bovenbuik en onderbuik. Op deze beelden ziet men tevens het onderste en middelste deel van de wervelkolom, de heupen en het bekken (overzichtsscan). Bij klachten kunt u een gerichte scan maken. Bij veel mensen wordt een aandoening pas ontdekt als er al langere tijd klachten zijn, maar de kans op genezing of stabilisatie van een ziek- te is meestal groter als een aandoening in een vroeg stadium wordt ontdekt. Daarom is het van belang een Total Body Scan te ondergaan. Hierop kunnen een aantal aanpassingen gedaan worden, op basis van uw leefstijl en/of familiaire risico's. In samenspraak met de onderzoekscoördinatoren van Prescan wordt uw specifieke programma bepaald.

Voor wie?

Iedereen kan een Total Body Scan ondergaan, maar er zijn een aantal criteria die bepalend zijn welke onderzoekswijze gebruikt zal worden. Bij het samenstellen van een Total Body Scan worden onder andere leeftijdsgrenzen gehanteerd. Ook de leefstijl, het medische verleden, de familie risico’s en eventuele klachten spelen bij de samenstelling een belangrijke rol. Voor het uitvoeren van een preventieve CT-scan zijn de leeftijd en de aanwezigheid van risicofactoren doorslaggevend. Bij rokers kan, afhankelijk van leeftijd en het aantal sigaretten per dag en het aantal rookjaren, een extra CT-longen aanbevolen worden.

Wanneer?

De Total Body Scan wordt preventief ingezet om de kans op een aandoening vroegtijdig te ontdekken. Bij veel mensen wordt een aandoening pas ontdekt als er al langere tijd klachten zijn. De kans op genezing of stabilisatie van een ziekte is echter groter als een aandoening in een vroeg stadium wordt ontdekt. Daarom is het van belang een Total Body Scan te ondergaan. In de meeste gevallen adviseren een aanvullend cardiologisch onderzoek toe te voegen aan de Total Body Scan Basis, om risico's op hart- en vaatziekten in kaart te brengen.

Aanvullende informatie over de Total Body Scan

Op deze pagina

    Hulp nodig?

    Stuur een WhatsApp
    074 - 255 9 255

    Stel een vraag