Angela Groothuizen

Goed onderhoud is het halve werk heb ik geleerd, dus in 2008 heb ik voor de eerste keer een Total Body Scan gedaan. Ik had eerder dat jaar de ziekte van Pfeiffer gehad en voelde me nog steeds niet fit. Maar alles zag er goed uit en na de scan was ik opgelucht en vooral trots op dat hardwerkende lijf. Want dat is wat er gebeurde met me, ik werd bewust van mijn lijf als een entiteit, die liefde en verzorging nodig heeft en aandacht.

We zijn nu een paar jaar verder en ik vond het weer tijd voor een onderzoek. Ik had wat vage klachtjes, waarvan ik hoopte dat ze standaard bij bouwjaar '59 horen maar om zeker te zijn wilde ik wel een preventieve scan. Manlief ging, na enig lobbywerk, met frisse tegenzin mee dus samen togen we naar Prescan in Duitsland waar we hartelijk werden ontvangen.

Ze hebben het daar aardig voor elkaar. Binnen de muren van een groot regionaal ziekenhuis heeft Prescan een eigen –bijna loungy- afdeling waar je tussen de onderzoeken door ontspannen wordt gepamperd. Dat is ook wel nodig want je wordt, bijna letterlijk, gemangeld door de onvoorstelbare apparaten waar je doorheen moet. De MRI, de Röngten, de echo-, colon- en endoscoop, we hebben deze keer werkelijk alles laten checken maar we voelden ons echt veilig in de handen van de bekwame artsen en verpleegkundigen van Prescan.

De onderzoeken zijn helemaal niet leuk maar daar hebben we weinig van meegekregen. Het was heel goed te doen en aan het eind kregen we van twee bevlogen specialisten een voorlopig advies, in afwachting van het definitieve rapport. De opluchting is opnieuw groot, er is niets ernstigs ("herr Groshoisen" moet een keer stoppen met roken, maar dat wist' ie eigenlijk al en inderdaad, wij beiden mogen wat meer cardiovasculair bewegen, alleen het uitspreken daarvan is al genoeg voor een opkomende lichte spierpijn).

Ik neem de adviezen blij in ontvangst, beloof mezelf ze ter harte te nemen maar, hoe goed ik me daar ook aan ga houden, ik weet nu al dat ik over een paar jaar weer naar Prescan ga. Ik wil namelijk lang mee.