Nancy Evers

Ze denkt er nog regelmatig aan terug. Wat zou er gebeurd zijn als ze níet besloten had naar Prescan te gaan. Ze kreeg uit het niets pijn op de borst en uitstraling naar haar linkerschouder. Zo kwam ze in het weekend bij de huisartsenpost terecht in de buurt van haar woonplaats in het Noord-Hollandse Hoorn. Na een bloedonderzoek werd ze door de dienstdoende arts naar huis gestuurd met de mededeling dat ze maar een paracetamolletje moest nemen. Er was volgens de arts niets aan de hand.

Verjaardagscadeau

Nancy legde zich daar in eerste instantie bij neer. Enigszins gerustgesteld door de beoordeling van de arts. Maar de situatie verbeterde niet. Nancy, groot zeilliefhebber, had op een gegeven moment niet eens zin om naar haar bootje te gaan in de haven van haar pittoreske woonplaats. Het was uiteindelijk haar man die haar ertoe bracht een Total Bodyscan bij Prescan te doen. “We werden allebei bijna 50 en dat is toch een leeftijd dat je meer over dingen als je gezondheid gaat nadenken. Mijn man vond het voor hem ook tijd worden om te weten wat de stand van zaken van zijn gezondheid was. Hij pakte het slim aan: hij gaf me de Total Bodyscan als verjaardagscadeau. Hij overtuigde mij met het feit dat een soort APK van je lichaam nooit verkeerd is.”

Aneurysma

Nog dezelfde dag raadpleegden ze beiden de internetsite van Prescan en namen ze telefonisch contact op. “We konden al snel terecht in een van de klinieken van Prescan, net over de grens in Duitsland.” Nancy en haar man waren behoorlijk relaxed toen ze de bij de kliniek aankwamen. “We waren met name nieuwsgierig de binnenkant van ons lichaam te zien.“ Nancy’s man kreeg als eerste de uitslag. “Met hem was alles in orde. We vonden het echt prachtig om naar de beelden te kijken en de uitgebreide uitleg van de arts te horen.” De stemming sloeg echter volledig om toen de arts de beelden van Nancy ging bespreken. “Met mij bleek het allerminst goed te zijn. Ik bleek een aneurysma van de aorta te hebben. Ofwel: een verwijding van de grote lichaamsslagader. De verwijding was maar liefst 6 cm groot.” Nancy kreeg meteen te horen dat het ernstig was. “Een normale aorta is 2 tot 3 cm groot. Als deze 50% groter is dan normaal, loop je al het risico dat de vaatwand minder stevig wordt, waardoor de kans met de tijd groter wordt dat deze het gaat begeven.”

Ik had een aneurysma van 6 cm

 

Tijdbom

Het was duidelijk dat Nancy weinig tijd had om te verspelen. “Na zo’n uitslag ga je je er verder in verdiepen. Het bleek een veel voorkomende doodsoorzaak te zijn. Ik las dat Albert Einstein in 1955 eraan was overleden. Bij hem was geconstateerd dat de vaatwand stevig genoeg zou zijn. Dat bleek niet het geval. De vaatwand scheurde en hij overleed vrijwel direct daarna. Dat moest ik voorkomen.

Onschadelijk

Bij thuiskomst werd er direct contact opgenomen met Nancy’s huisarts. Na het bekijken van de DVD en het medische rapport uit Duitsland, handelde hij razendsnel. “Ik ben binnen twee weken geopereerd. Een deel van de aorta werd tijdens de operatie vervangen door een vaatwand van kunststof.” Dat is een heftige ingreep met ook nog een aantal risico's. Gelukkig verliep de operatie goed en kon Nancy beginnen aan haar herstel. “Inmiddels voel ik me 100%. Mijn conditie is top en ik ben weer volop aan het genieten van mijn grote passie: het zeilen.” 

“De bom is net op tijd onschadelijk gemaakt.”

Screening

Het voornaamste doel van screening (ook wel ‘preventief onderzoek’ genoemd) is het vroegtijdig opsporen van aandoeningen, zodat u tijdig de juiste voorzorgsmaatregelen daartegen kunt nemen. Screening zoals met een Total Body Scan heeft echter ook beperkingen. Prescan heeft dit verwoord in het document "Belangrijke screeninginformatie". Het is belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent.

Bekijk het verhaal van Nancy

Prescan vond bij Nancy, gelukkig op tijd, een aneurysma

 
Vorige
Volgende
"Ik zeil weer."
"Ik was een wandelende tijdbom."
Nancy is fervent zeilster
IJsselmeer, zomer 2015
Vorige
Volgende

Wall of Fame

De afgelopen 13 jaar hebben we tientallen bekende Nederlands en internationale sterren mogen ontvangen in onze klinieken. We zijn er trots op dat deze bijzondere mensen ambassadeurs zijn.

Nancy Evers
Nancy Evers
Yvonne Loef
Yvonne Loef

The Feedback Company

9,3
Bekijk alle 1881 beoordelingen
Een recente beoordeling:

“Je kunt snel terecht. Uiterst tevreden. Vriendelijk. Ze denken met je mee.”

Dhr. M. Wijnmaalen

19 april 2019
Yvonne Loef

"Ik maakte me niet echt zorgen. Toch had ik al een jaar lang wat last van hyperventilatie."

Yvonne Loef

Gastenboek

Sinds de oprichting van Prescan hebben wij al duizenden tevreden cliënten mogen ontvangen. Al deze cliënten bieden ons een schat aan informatie, door de ervaringen die zij met ons deelden.

Niet alleen kunnen wij met deze ervaringen onze dienstverlening steeds verder verbeteren, ook geeft het jou een beeld van wie we zijn en wat we doen. Bijzondere, mooie én eerlijke verhalen.

In ons Gastenboek staan veel verhalen van cliënten. Soms alleen een e-mail die we ontvingen, soms bijzondere verhalen die we mochten filmen of reacties geschreven in ons fysieke gastenboek in de klinieken.

Bekijk gastenboek
ISO9001

Het ISO9001 certificaat is iets waar we trots op zijn. Het waarborgt de kwaliteit van onze dienstverlening. Hierdoor weet je als cliënt dat je bij ons in goede handen bent.

ZKN

Het ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) keurmerk staat voor medische zorg van hoge kwaliteit, persoonlijke zorg en korte wachttijden. Prescan is al sinds 2010 trotse bezitter van het ZKN keurmerk.

Onze ISO- en ZKN-certificering is van toepassing op de locaties Baarn en het hoofdkantoor in Hengelo.
De overige Nederlandse klinieken waar Prescan mee samenwerkt zijn zelfstandig gecertificeerd.
ZKN is een landelijke certificering. De klinieken in Duitsland worden lokaal gevisiteerd, hebben eigen certificeringen en voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsstandaarden.