Yvonne Loef

“Ik maakte me niet echt zorgen. Toch had ik al een jaar lang wat last van hyperventilatie. Ik dacht zelf dat ik teveel stress had. Mijn baan brengt aardig wat verantwoordelijkheden met zich mee en ik ben een type dat de zaakjes graag voor elkaar wil hebben. Ik ben wel naar de huisarts geweest, maar toen werd ik naar huis gestuurd met het advies om wat meer rust te nemen.

Omdat je toch vaak hoort van mensen die iets ernstigs hebben, dat ze er eerder bij hadden moeten zijn, heb ik besloten contact op te nemen met Prescan. Ik kon binnen twee weken bij hen terecht. Omdat ik regelmatig sport en gezond eet en leef, dacht ik dat het allemaal wel zou meevallen. 
Ik ben onderzocht in de kliniek te Bottrop. Prima begeleiding, alles werd me keurig uitgelegd. Tijdens het bespreken van de beelden viel de arts meteen met de deur in huis: ik had een niertumor van 8 cm groot. Ik was in shock, maar de mensen van Prescan hebben mij enorm goed opgevangen.

Met het medische rapport en de beelden van Prescan kon ik direct door naar mijn huisarts, en nog geen maand later had ik een succesvolle operatie achter de rug. Voor de Nederlandse gezondheidszorg ben ik dankzij Prescan nog een relatief goedkope klant geweest. Als ik er later bij was geweest, had ik een hele andere en vooral langere medische weg moeten bewandelen. Nu kon ik na drie weken alweer aan het werk! Maar ik had geen half jaar later moeten zijn, dan was ik echt dood geweest. Het hyperventileren kan een bijkomend probleem zijn geweest. Als je nieren niet goed functioneren, wordt een bepaald hormoon aangemaakt wat tot hyperventilatie kan leiden.

Ik ben op dit moment weer in topconditie en geniet volop van het leven. En ik laat me nu ieder jaar preventief onderzoeken.  Mijn lichaam is zo belangrijk! Je krijgt er maar één dus ben ik er zuinig op! Mensen moeten eens wat meer voor zichzelf opkomen. Laat je niet door een arts afschepen, onderneem zelf actie. Ik vind het onzin dat sommige mensen zeggen dat ze het niet kunnen betalen. Het is maar net waar je prioriteiten liggen. Een vakantie is duurder dan een Total Body Scan en redt niet je leven!"

Bekijk hieronder het verhaal van Yvonne Loef. 

Screening

Het voornaamste doel van screening (ook wel ‘preventief onderzoek’ genoemd) is het vroegtijdig opsporen van aandoeningen, zodat u tijdig de juiste voorzorgsmaatregelen daartegen kunt nemen. Screening zoals met een Total Body Scan heeft echter ook beperkingen. Prescan heeft dit verwoord in het document "Belangrijke screeninginformatie". Het is belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent. Lees hier de Screeninginformatie.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?