Wat kom ik te weten door middel van een cardiologisch onderzoek?

Het cardiologisch onderzoek geeft inzicht in het functioneren van uw hart en test uw fysieke conditie.

Cardiologisch onderzoek wordt verricht om de functie van het hart te onderzoeken. Hartkleppen, de hartkamers, de bloeddoorstroming van het hart en de pompfunctie van het hart kunnen niet met een MRI-scan worden onderzocht. Het cardiologisch onderzoek geeft duidelijkheid over het functioneren en de gezondheid van het hart en vaten.

Met behulp van het ECG kan men bijvoorbeeld een (doorgemaakt) hartinfarct, hartspierziekte, verdikte hartspier (hypertrofie) en hartritme- en/of geleidingsstoornissen aantonen. Met de inspanningstest (fietstest) kan een belangrijke vernauwing van een van de kransvaten worden aangetoond, maar niet voor 100% zekerheid worden uitgesloten. Ook kan met het longfunctie onderzoek worden bepaald of er mogelijk sprake is van luchtwegproblemnen, zoals astma of bronchitis.

Heb je een vraag?

We streven ernaar binnen één werkdag contact met je op te nemen

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Altijd een kliniek in de buurt

Op deze pagina

    Hulp nodig?

    Stuur een WhatsApp
    074 - 255 9 255

    Stel een vraag