Hoe lang duren de onderzoeken?

Hoe lang duren de onderzoeken?


De Total Body Scan duurt ongeveer 4 uur. U ligt echter 30-60 minuten in de MRI-scan. Voorafgaand heeft u een ontvangst en intakegesprek, tussendoor is er de gelegenheid iets te eten en u ondergaat een aantal aanvullende onderzoeken, zoals het cardiologisch onderzoek.

Het cardiologisch onderzoek bestaat uit een fietstest (ECG), echo van het hart en een longfunctietest. Tijdens de fietstest (ECG) bent u 20 minuten aan het fietsen, na afloop kunt u rustig uitfietsen en daarna opfrissen. De echo van het hart neemt ook ongeveer 20 minuten in beslag. De longfunctietest neemt slechts enkele minuten in beslag. 

De duur van het darmonderzoek varieert tussen de 15-60 minuten, na het onderzoek kunt u uitslapen en bijkomen. 

De duur van het maagonderzoek duurt normaal gesproken niet langer dan 10 minuten. 

Voor specifieke onderzoeken of extra aanvullende onderzoeken gelden andere tijden. Hiervoor kunt u contact opnemen met één van onze onderzoekscoördinatoren via info@prescan.nl of 074-255 9 255.

Heb je een vraag?

We streven ernaar binnen één werkdag contact met je op te nemen

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Altijd een kliniek in de buurt