Hoe verloopt alles vooraf en na afloop van het onderzoek?

Voor en na het onderzoek


De Nederlandse Prescan begeleider ontvangt u in de kliniek en informeert u over de onderzoeken, waar deze plaats vinden en in welke volgorde. De volgorde van de onderzoeken kan verschillen per cliënt, evenals de aard en het programma van de onderzoeken. Het kan zijn dat bij u als eerste het cardiologisch onderzoek plaatsvindt, daarna het MRI-onderzoek en eventueel een CT-onderzoek. Bij de volgorde van het onderzoeksprogramma houden we zorgvuldig rekening met u. (bijvoorbeeld dat u nuchter moet zijn en of u samen met een partner bent).

De arts neemt het onderzoeksprogramma met u door. Voor alle zekerheid ontvangt u schriftelijk alle informatie met betrekking tot de screening en vragen we u een formulier in te vullen en te ondertekenen. Als het cardiologisch onderzoek deel uitmaakt van uw onderzoeksprogramma is er ten behoeve van deze onderzoeken een kleine vragenlijst. Na afloop van de onderzoeken worden de resultaten mondeling toegelicht door de arts, een schriftelijke uitslag ontvangt u later. Het is tussentijds vaak mogelijk een kleine maaltijd in de restaurantgelegenheid van het ziekenhuis te nuttigen, u ontvangt hiervoor van de receptie van Prescan een speciaal bonnetje. In de meeste wachtruimten staat koffie en thee klaar, u kunt hier vrij gebruik van maken.

Heb je een vraag?

We streven ernaar binnen één werkdag contact met je op te nemen

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Altijd een kliniek in de buurt